Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

oude HDD in een nieuwe computer

Anoniem
=def=appelseal
6 antwoorden
 • Onlangs een nieuwe schijf aangeschaft (500g) voor mijn computer.
  Afijn, bij thuiskomst de computer eerst nog even aangezet voor de laatste mail, voordat ik zou beginnen met de open hart chirurgie, en toen gaf mijn moederbord spontaan de geest. (condensator kapot) Het was een 754 socket A (Aopen ak86l), dus natuurlijk niet meer te verkrijgen, en nu moet ik dus een nieuwe computer gaan samenstellen.

  Alleen heb ik nu dus nog een gloednieuwe ongebruikte hdd liggen, maar volgensmij wel wel van een ouder tiepe. (sata, of hoe heet het) Kan ik die dadelijk zonder problemen gebruiken voor mijn nieuwe computer?

  Of weet iemand nog toevallig aan zo'n moederbord te komen?

  Alvast bedankt
 • Op je oude mobo zat IDE + SATA. Heb je een SATA schijf gekocht, dan moet je nieuwe bordje die aansluiting hebben. De modernere borden hebben allemaal SATA.

  Ook een nog verkrijgbaar 754 bordje heeft SATA. Kijk hier maar eens.
 • Hartelijk dank!
  Ik denk dat ik eerst dat moederbord ga proberen. In de winkel zij men dat ze niet meer verkrijgbaar waren, behalve misschien op marktplaats.
  U weet zeker dat ik hier mijn oude 64 bit 3200+ zonder verdere problemen op kan (laten) plakken?
  // ik zie overigens dat het pci-e is, mijn videokaart is nog agp8.
  Dan zal ik meer voor DIT moeten gaan?
 • Ach ja, even niet opgelet v.w.b. je videokaart. Jouw link kan ook met dien verstande dat daar alleen maar SATA aansluitingen opzitten. Oudere IDE schijven kunnen er niet meer op.
 • hmm ik ben bang dat ik nog ide schijven heb.(van die langwerpige balkjes aan zon dik platte kabel) Ik denk dat het dan of een nieuwe videokaart wordt of een converter. wat raad je aan?
 • Als je even tijd hebt kun je HIER nog eens zoeken naar en 754 bordje met SATA + IDE + AGP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.