Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Backup of herstelpunt met Ghost.

Anoniem
tuurke
5 antwoorden
 • De back-up stemt inderdaad overeen met de image van de oudere Ghost. Het herstelpunt wordt automatisch meegenomen bij een restore.
 • Tot voor enkele weken werkte ik sinds jaren en zonder problemen met Ghost 2003.
  Door problemen met deze software ben ik overgeschakeld naar de Ghost 10.0, versie die aanwezig is in NSW 2006 Premier.
  Met Ghost 2003 maakte ik wekelijks een "image" van de partitie waarop o.a. XP staat, hier mijn C-schijf, naar een partitie op mijn tweede vaste schijf.
  In geval van o.a. systeemproblemen diende ik juist de "image" met Ghost terug te zetten…

  In de Ghost versie 10.0 wordt niet meer van een image gesproken maar heeft men het over "backups", "herstelpunten" en "schijf copiëren".

  Welk van de drie "backup", "herstelpunten" of "schijf copiëren" geeft mij nu hetzelfde "image" resultaat als voorheen ?

  M.a.w. wat moet ik gebruiken om zeker te zijn dat ik over een valabele en bruikbare “image” beschik en die mijn XP opnieuw operationeel zal maken in geval van bvb opstartproblemen.

  PS Bij uitleg die men mij tijdens een chatsessie met Symantec doorgaf kreeg ik de indruk dat ook zij het niet helemaal duidelijk konden definiëren…
 • Even vanuit Ghost 12 geredeneerd:

  Bij het maken van een back-up wordt ook automatisch een herstelpunt aangemaakt. Dit houdt in dat je dan een volledig back-up van je c: partitie kan maken incl. het moment (vorige back-up wordt niet overschreven) en een herstelpunt om een deel van je back-up terug te zetten.

  Je schijf kopieëren gebruik je in pricipe alleen maar als je een bepaalde partitie naar een andere (lees grotere) schijf wilt zetten. Is dus geen back-up in de zin dat je het later terug kan zetten en dus wordt er geen herstelpunt gemaakt.
 • Bedankt voor jouw uitleg !
  Heb gelezen dat versie 12, behalve kleine supplementen gelijk is aan versie 10.

  Begrijp ik het goed: de backup, waarvan sprake, stemt overeen met de
  image van voorheen. Als ik dus op een bepaald moment (niet starten van XP bvb) deze backup terugzet krijg ik hetzelfde resultaat als met de "image" van Ghost 2003.
  Hierbij komt dat het laatste herstelpunt ook moet worden toegevoegd. Gebeurt dit automatisch of manueel ? Of ben ik verkeerd ?
 • inderdaad niet erg duidelijk
  lees p113 eens van http://www.amsoft.cz/produkty/Symantec/ghost/pdf/user_guide_ghost_10.pdf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.