Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foutmelding na installeren nieuwe videokaart

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Welk moederbord heb je precies? Kun je bijvoorbeeld zien met cpu-z.
  http://www.cpuid.org/cpuz.php
 • Ik heb een nieuwe videokaart gekocht de nvidia 7600GS en krijg bij het opstarten van windows Xp de melding:
  Kan deze driver niet vinden.
  C:Windowssystem32nvide2.nvu

  iemand enig idee wat het probleem is? Alvast bedankt.
 • Heb je de driver voor de oude kaart wel verwijderd?
  En de nieuwe driver geïnstalleerd?
 • Ik ben geen comp. kenner. Ik heb de oude videokaart eruit gehaald en de nieuwe erin gezet. Wat zou ik moeten doen om de oude driver te verwijderen?
 • Gebruikelijk is het om je oude video drivers te verwijderen via Configuratiescherm > Software en deze eventueel in Windows veilige modus na te poetsen via Driver Sweeper. daarna herstart je de PC. Installeert chipset drivers en de nVidia drivers.
 • Ik heb vanmiddag weer een nieuwe videokaart gekregen maar het probleem blijft zich voor doen. Ik kreeg nu een melding Mist beeldschermstuurprogramma ATDISP. Ik heb al zitten googelen maar kom hier niet uit.
 • Zijn de juiste chipsetdrivers van het moederbord ook geïnstalleerd?
  En is het geen ATIDISP?
 • zal wel moeten zijn ATI DISPLAY drivers
 • Die laatste foutmelding zegt me niks. Maar die nvide2.nvu foutmelding zou volgens deze thread een bestand kunnen zijn dat bij de 'nForce driver set' hoort. Ook wordt er voorgesteld te proberen of je nog wel goed kunt opstarten in veilige modus. Eventueel zou je een schone Windows XP installatie kunnen overwegen.
 • [quote:793b7e1357="plextor"]zal wel moeten zijn ATI DISPLAY drivers[/quote:793b7e1357] Zou best kunnen ik heb het anders gelezen. Sorry. Maar als het is zoals je zegd wat is dan mijn probeem?
 • Maar Jolo, ik heb dit probleem nooit gehad met het "bevriezen"van het scherm. Ik heb al 2x een nieuwe videokaart gekregen via de firma Informatique in Bergsenhoek en dit na het testen van de kaart zelf. Zo'n bedrijf geeft geen nieuwe kaart als de oude goed werk lijkt mij. Alles van de PC werkt perfect behalve het spelen van spelletjes. O.a Brothers in Arms.
 • Maar als je een mogelijke defecte nvidia 7600GS opstuurt naar Informatique, dan sturen ze toch niet zomaar een ATI videokaart als vervanger. Heb je die nvide2.nvu foutmelding dan niet meer? Als je van een nvidia kaart over gaat op een ATI videokaart, dan is het van de oude video drivers verwijderen via Configuratiescherm > Software en deze eventueel in Windows veilige modus na te poetsen via Driver Sweeper nog belangrijker. Netzoals het installeren van de chipset drivers van je moederbord. Dan pas de video drivers van je videokaart.

  Had je al die dingen wel gedaan. Of als dat niet help. De eerder voorgestelde schone Windows XP installatie. Dus waarbij de Windows XP partitie wordt geformatteerd.
  [quote:90779bdc61="willem216"]Alles van de PC werkt perfect behalve het spelen van spelletjes. O.a Brothers in Arms.[/quote:90779bdc61] En draait de 3Dmark06 nog wel goed?
 • Ik denk dat er een klein misverstand ontstaat. Ik ben daar langs geweest en heb een nieuwe 7600 GS kaart mee gekregen. Ik krijg op dit moment alleen hetzelfde probleem als met de oude kaart, bevriezen van het beeld. Ik heb 1x de foutmelding melding gekregen, ik dacht ATDISP, maar misschien heb ik een letter over het hoofd gezien.
  Wat het echte probleem is, ik had eerder ook de Geforge 7600 GS en alles werkte zonder problemen, de kaart veroorzaakte op een gegeven moment een rara beetje groene kleur op monitor. Ik heb inmiddels 2 andere en wel dezelfde kaarten gekregen met nog steeds met het probleem wat ik eerder al heb beschreven. Dus, zit het wel in de kaart??
  Ik heb het nooit over zoals ji het noemt een ATI kaart gehad. Dat waren andere deelnemers op het forum.
 • Probeer dit eens. Ga naar het configuratiescherm, software, en uninstall daar alles wat met nividia en ati te maken heeft. Vervolgens in veilige modus opstarten, in driversweeper ook alles van nvidia en ati verwijderen. Daarna opnieuw opstarten in normaal windows, en tenslotte de nieuwste nvidia driver installeren.

  http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655
  http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html
 • Ik ga het morgen proberen. Iedereen in ieder geval voor jullie bijdrage.
  Prettige avond verder.
 • Jolo had het over eerst drivers moederbord. Zie tekst hieronder.
  Netzoals het installeren van de chipset drivers van je moederbord. Dan pas de video drivers van je videokaart.

  Ik heb al gezegd dat ik niet zo'n kenner ben. Maar wat bedoel je met chipset drivers moederbord? De andere driver van de videokaart staan gewoon op de cd-rom die bijgeleverd is.
 • Volgens de specificatie van de aankoopbon
  MSI K7N2 delta-ILSR, nForce2, DolbyD5.1,Sata, 1394,LN
 • Deze dus: http://www.msicomputer.com/product/detail_spec/product_detail.asp?model=K7N2_Delta-ILSR
  nVIDIA® nForce2 Ultra 400 Chipset

  http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=546
  De derde in deze lijst.
  NVIDIA nForce2 System Drivers for MCP2 of SB
 • Gerben,
  Ik heb volgens mij alles geprobeerd maar krijg de videokaart niet goed werkend, blijft continu het beeld bevriezen. Ik heb mijn oude kaart er weer ingezet MSI GeForce FX5600XT-TD 128MB. Het beeld is wat schokkerig, kaart is natuurlijk trager, maar het spelletje blijft gewoon draaien, niks beeld bevriezen c.q. vastlpen. Ik denk dat ik maandag maar weer terug ga naar de leverancier en de kaart maar weer na laat kijken. Ik word hier niet goed van.
 • [quote:21f8d09e4c="willem216"]7600 GS[/quote:21f8d09e4c] Had je er ook aan gedacht een bij voorkeur nog niet gebruikte voedingskabel aan te sluiten op de connector van die 7600GS? En heb je verder ook geen vraag- en/of uitroeptekens in het Apparaatbeheer?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.