Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies bij aanschaf digitale video camera

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Mijn oude Digitale video camera is nu echt rijp voor de schroothoop en ik wil een nieuwe gaan aanschaffen.
  Ik zou graag van jullie advies willen hebben welke camera (gewoon voor amateur gebruik) jullie het beste vinden? (Ik heb nl. veel meer vertrouwen in het advies van de CT forum gebruikers dan van vele verkopers die ik inmiddels gesproken heb :wink: )

  Mijn voornaamste vragen zijn eigenlijk?

  Welk merk/type is het beste ? en waarom?
  Bandjes of Hard Disc?

  Alvast bedankt,

  Grtz Grimmie
 • We hebben het dus over een videocamera, neem ik aan? Misschien slim om dat wat duidelijker aan te geven.
 • Je hebt helemaal gelijk :oops: .
  Ik heb mijn bericht even ge-edit…
 • Met miniDV bandjes is de camera veel goedkoper in aanschaf, maar met een harddisk practischer in gebruik als je de videobestanden over wilt halen naar de PC om te bewerken en/of te editen. Kan op zich ook wel met miniDV, via iLink (FireWire) kun je de opnamen ook zonder kwaliteitsverlies overbrengen naar de PC.

  Belangrijker is denk ik wat voor beeldsensor je camera heeft: 3CCD is aan te raden als je ook veel binnen-opnames maakt: de lichtgevoeligheid van 3CCD is veel beter dan van normaal CCD. Een betaalbare camera met 3CCD beeldsensor is de Panasonic NV-GS230.
  http://www.kieskeurig.nl/review/54BCECCB09AE33F6C125726B00340A5B.htm

  http://www.digitalstreet.nl/product_info.php?cPath=204_224&products_id=3674&osCsid=ododhi57tglpdi5v4svvsfpjt2
 • Hallo Obi-wan-kenobi,

  Mijn huidige camera is ook een Panasonic (NV-DS60), destijds beste keus bij de Consumentenbond. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over de beeldkwaliteit, maar ik heb heel veel problemen gehad met de vochtsensor van Panasonic. Na zoeken op internet kwam ik er achter dat (toendertijd) veel camera's van Panasonic dat hadden.
  Weet jij toevallig of ze daar nog last van hebben?
  In de reviews op kieskeurig kom ik er (gelukkig) niets over tegen, maar de meeste daar hebben de camera nog maar 1 à 3 maanden en de problemen bij mij begonnen na 10 maanden. :cry:

  In ieder geval bedankt voor je tip. Ik zal hem zeker gaan bekijken.

  Grtz Marcel
 • [quote:83a5201400="Grimmie"]ik heb heel veel problemen gehad met de vochtsensor van Panasonic.[/quote:83a5201400]Eerlijk gezegd heb ik nog nooit gehoord van problemen met de vochtsensor, bij welk merk dan ook … :roll:
 • Als je de reacties op kieskeurig leest dan zie je dat met name Sharp, JVC en Panasonic problemen hebben met de DEW sensor.
  Panasonic heeft zelfs bij enkele modellen erkend dat de sensor veel te gevoelig afgesteld is en na wat googlen vindt je schema's hoe je zelf middels een soldeerverbinding de sensor kan omzeilen.

  Mijn camera is 3x terug geweest naar Panasonic, alle 3 de keren voor dit probleem (helaas slechts maar 1x onder garantie). Nu heb ik het probleem weer, maar heb ik besloten om maar een nieuwe camera te kopen. (Vandaar mijn vraag hier in het forum dus).

  Overigens heeft mijn buurvrouw exact dezelfde camera als ik heb en die heeft nog nooit één enkel probleem gehad. Ik vermoed dat ik gewoon pech heb met de mijne… :cry:

  Links: http://www.pechorin.com/m/2006/06/21/Need_Panasonic_NVDS60_dew_sensor__help-265097.html
 • Ik heb een Panasonic de NV-GS320. Ik heb juist voor een camera gekozen met DV bandjes omdat dit nog het beste is op het moment. Als je voor een Harddisk camera kiest dan wordt het gecomprimeerd opgeslagen. Verder wilde ik een camera die met weinig licht goed presteert. Dat doet deze camera met 3CCD beeldsensor. Mijn vorige was een Sharp en die vond ik niet goed.

  Voordelen van de NV-GS320 vind ik:
  3CCD beeldsensor
  Leica lens
  Hardwarematige breedbeeld chip
  Hardwarematige beeldstabilisatie

  Verder waren er goede reviews over deze camera te vinden. Ik vind de kleuren erg mooi en het bedieningsgemak is goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.