Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-speler laat cd ontploffen

Anoniem
gamingbas
5 antwoorden
 • Hebben jullie hier wel eens van gehoord? Ik was net Battlefield 1942 aan het spelen met de originele cd, en vervolgens hoor ik een enorme knal. Ik trek de voedingskabel uit mn pc, schroef hem open, en heb ondertussen al schrikbeelden van ontplofte videokaarten in mn hoofd. Terwijl ik mijn systeemkast naar voren schuif hoor ik een gerammel, en het leek uit mn cd-speler te komen. Na het demonteren van dit apparaat bleek dat mijn diagnose juist was: de speler is overleden aan meerdere schoten van vlijmscherpe cd-splinters.

  Nu maak ik er hierboven een leuk verhaaltje van, maar het is wel echt gebeurt. Heeft iemand hier ervaring mee? Het was een redelijk oude cd-speler, en een origineel cd'tje. Er zaten krassen op de cd, maar hij deed het nog perfect en er waren geen scheuren, dus vraag ik me af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

  Ik hoop op uw tips

  Bas
 • Zelf geen ervaring mee, maar wel vaker van gehoord.Kwestie van combinatie van resonantie, niet goed centreren van de schijf, kleine beschadigingen aan de schijf, en de middelpuntvliedende kracht doet de rest.
 • Komt vaker voor, maar ja het moet steeds sneller anders deugt het niet.
  http://forum.pc-active.nl/viewtopic.php?t=6650
 • [img:88cbeb9c24]http://www.powerlabs.org/images/cdexplo_small.jpg[/img:88cbeb9c24] Bron


  [img:88cbeb9c24]http://i31.tinypic.com/2v3pxli.jpg[/img:88cbeb9c24] bron


  [img:88cbeb9c24]http://i31.tinypic.com/209ojlv.jpg[/img:88cbeb9c24] bron
 • [quote:6b23d31f07="gamingbas"]Ik was net Battlefield 1942 aan het spelen met de originele cd, en vervolgens hoor ik een enorme knal.[/quote:6b23d31f07] Ik denk zelf dat de kans groter is dat zoiets gebeurd met een zelfgebrand cd'je waarop een sticker niet goed is geplakt. Want originele cd's die dus in de fabriek zijn geperst zijn van veel betere kwaliteit dan zelfgebrande cd's.
  [quote:6b23d31f07="gerben"](..) kleine beschadigingen aan de schijf, en de middelpuntvliedende kracht doet de rest.[/quote:6b23d31f07] Op 1 van mijn originele fabriek cd's. Een Windows 95 upgrade cd zit aan de rand een verticaal krasje van ongeveer 1 centimeter. Deze heeft in het verleden in een cd/dvd speler geen problemen veroorzaakt.

  Dat een cd ontploft zou toch ook aan de cd/dvd speler kunnen liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.