Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toshiba Externe Harddisk USB 1.0 probleem!

Anoniem
Rumaro
13 antwoorden
  • Dag,

    Ik gebruik al een enige tijd de Toshiba 2.0 Externe Harddisk.
    Maar hij pakt hem op Vista maar als 1.0. Dit gaat dus erg traag.
    Ik heb hem zelfs via een hub aangesloten, maar hier installeert hij hem als onbekend apparaat.

    Moet ik soms Driver hebben ervoor om hem als 2.0 werkend te krijgen?

    Alvast bedankt!

    [b:7028851629]Harddisk[/b:7028851629]http://www.letsgodigital.org/nl/11696/toshiba_gigaline_harddisk/
    [b:7028851629]Moederbord: Gigabyte GA-945GM-S2 [/b:7028851629]


    Alvast bedankt, ik ben dan echt zeer blij als iemand mij kan helpen.

    Help :cry:
  • een optische drive heeft geen drivers nodig .
    en heeft de psu wel voldoende power voor al die usb poorten
  • [b:e0df6b57e1]CD/DVD Brander werkt weer, ik heb wat zitten rommelen ermee. :D[/b:e0df6b57e1]


    Hoe krijg ik de toshiba op 2.0, ik heb hem nu op de snelle usb 2.0 poort aangesloten op m'n pc, met ingebouwde cardreader.
    Maar hij blijft toch 1.0.

    Moet ik de drivers hiervan wel uninstalleren?
  • Ik neem aan dat je chipsetdrivers hebt geinstalleerd?
  • In het bios staat de USB controller wel op "HIGH SPEED" ingesteld?
  • Je hebt ook verschillende USB poorten uitgeprobeerd?
  • Sorry dat ik m'n topic weer kick, maar ik ben erachter gekomen. Als ik de usb drivers ( op cd staat geen eens een xp versie. :? Allemaal van ME en 98) van m'n moederbord installeer. Vliegt mijn DVD/CD brander eruit.

    Als ik m'n pc opstart en zwart schermpje krijg met informatie over de pc, zie ik staan.

    - 1.1 usb en dat een paar keer, m'n ingebouwde cardreader is wel 2.0 staat er. Wat zit er dus fout? ik heb gekeken bij de fabrikant naar m'n moederbord en daar staat dat ze wel 2.0 zijn.

    Help!

    [b:03fd7b2c99]Universal Host Controller in apparaatbeheer[/b:03fd7b2c99]
  • had je in het bios usb al op high speed gezet? zoals eerder genoemd?
  • [quote:db8df36730="Mark66"]Als ik de usb drivers ( op cd staat geen eens een xp versie. :? Allemaal van ME en 98) van m'n moederbord installeer. Vliegt mijn DVD/CD brander eruit.
    [/quote:db8df36730]

    XP heeft geen aparte drivers nodig vandaar dat ze niet op de CD staan. Heb je de drivers van ME of 98 geinstalleerd?
  • [quote:cd6cd05f6f="Hoite"]had je in het bios usb al op high speed gezet? zoals eerder genoemd?[/quote:cd6cd05f6f]
    [quote:cd6cd05f6f="ArneLH"]Ik neem aan dat je chipsetdrivers hebt geinstalleerd?[/quote:cd6cd05f6f]
    Waarom geef je geen antwoord op die vragen? :?
    Lijkt mij ook gewoon een kwestie van de chipset info tool van Intel, anders weet Vista niet dat er een enhanced USB controller op zit.

    http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel.exe
    Deze dus.
  • Hmm 600 mb kopieren in 12 minuten? is dit dan wel op usb 2.0 snelheid Sorry ik was tijdelijk weg. ;)

    Chipset drivers geinstalleerd van aangegeven link, check hierboven het resultaat.
  • [quote:3bf4737296="Mark66"]Hmm 600 mb kopieren in 12 minuten? is dit dan wel op usb 2.0 snelheid[/quote:3bf4737296] Dat is te langzaam. Check voor info over USB wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus Test ook nog even de snelheid van je externe harddisk via applicatie HDTune http://www.hdtune.com/ En check in het apparaatbeheer of er bij de USB controller Enhanced Host Controller vermeldt staat.
  • Er staat bij 1 poort enchanched. Bij de andere zijn het allemaal Universal Host Controllers.

    Ik heb HDtune aangezet: Voor de rest niks gekopieerd maar gewoon op start gedrukt.

    [img:03ebe372de]http://img81.imageshack.us/img81/9555/hdtunebenchmarktoshibaumh3.png[/img:03ebe372de]

    Dit is het resultaat. Ziet er niet echt goed uit. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.