Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Samsung spinpoint 320GB

Anoniem
marotick
14 antwoorden
 • Je schijf is 320.000.000.000 bytes groot. Omgerekend naar gibibytes, is je schijf ongeveer 7% kleiner: 320/(1.024*1.024*1.024).
 • Beste mensen, ik heb hem binnen: Mijn gloednieuwe PC!

  Zelf in elkaar gezet en hij doet het als een zonnetje, ben er ongeloofelijk tevreden over :) Nu heb ik wel een klein probleempje met de H.D. Ik heb een samsung spinpoint met [b:5c7ee8670f]320GB[/b:5c7ee8670f]. However, er schijnt maar 298 GB beschikbaar te zijn ook als Windows er nog niet op staat, hoe komt dit? Ook is er nu al zo'n 100GB gebruikt terwij ik de computer gister pas heb en er misschien net de helft van deze groote heb opgezet. Zou dit laatste er iets mee te maken kunnen hebben dat er nog tijdelij keen oude IDE schijf aanhant om bestanden over te brengen?

  Alvast bedankt,

  Flawless!
 • Ik heb van de week een computer inelkaar gezet met dezelfde hdd en deze gaf ook 298GB aan, dat is vrij normaal des te groter de hdd des te meer je 'verliest'. Zoals Gerben zegt 1MB is niet 1000 maar 1024.
 • Okey, ik snap het. Hebben jullie misschien een progamma waarmee ik kan zien hoeveel HD ruimte waar gebruikt wordt? Kan me niet herinderen dat ik er meer dan 100GB op heb gezet :P
 • Ik gebruik zelf altijd windows commander of total commander om bestanden te verplaatsen en te kopieren. dat programma geeft ook tot op de bite aan hoeveel ruimte je nog hebt. Overgens zorg ik er altijd voor dat er 6 - 10% vrije ruimte blijft op mijn schijf.
 • Deze werkt volgens mij niet op Vista 64-bit. Wat ik nodig heb is een tool die analyseert waar de ruimte gebruikt wordt. Als ik zelf kijk in alle mappen kan ik maar zo'n 70GB terug vinden, terwijl er staat dat er 130GB gebruikt wordt. Hou zou dit kunnen komen, maakt hij misschien overal een back up van ofzo?? En wat voor tool kan ik hiervoor gebruiken?

  Geen idee of er wat mee te maken heeft, maar ik heb dus vista 64-bit, COMODO firewall een gigabyt p35c-ds3r moederboord en een samsung spinpoint 320GB HD.
 • Zou wellicht een verborgen bestand kunnen zijn. hoe zit dat met pagefile op vista? en als je gewoon in dospromt chkdsk doet? wat geeftie dan aan?
 • [quote:fbdeecb231="eduard33"]Zou wellicht een verborgen bestand kunnen zijn. hoe zit dat met pagefile op vista? en als je gewoon in dospromt chkdsk doet? wat geeftie dan aan?[/quote:fbdeecb231]

  1: Wat is pagefile?
  2: Hoe open ik dosprompt en wat doet dit command? Kan ik gewoon uitvoeren/run dosprompt doen? Zit nu namelijk op school.
 • Pagefile.sys' is 'n 'verborgen map' en wordt gebruikt om tijdelijk gegevens naartoe te schrijven als 't RAM-geheugen volloopt.
  Maar hoe dat met vista zit weet ik niet, ff googelen.

  het command chkdsk kun je gewoon in uitvoeren intypen. het checkt je schijf op fouten, maar geeft ook aan hoeveel ruimte beschikbaar is.
  hier een link waar je er een en ander over kunt lezen met wat foto's enzo.
  http://www.vistax64.com/tutorials/67612-check-disk-chkdsk.html
 • Ik denk niet dat het ram geheugen volloopt, heb 4gb en wordt maar zo' n 30% gebruikt. Ik zal ff kijken naar dat command als ik thuis ben, bedankt voor de moeite en ik laat het weten ! :)
 • Pagefile reserveerd een gedeelte van je HD voor het geval dat. het hoeft dus niet gebruikt te worden, maar hij reserveerd het wel. hoewel dat eigenlijk geen 40G kan zijn. Maar zoals ik al zei, Ik weet niet precies wat't in vista doet.
 • Ik heb chkdsk uitgevoerd en het volgende komt eruit, alhoewel dit nog steeds aangeeft dat er meer dan 100GB gebruikt is:

  [img:80d0e6d371]http://img215.imageshack.us/img215/3443/chkdskmj8.jpg[/img:80d0e6d371]

  De map Pagefile.sys' zelf kan ik niet vinden maar volgens bronnen op het internet schijnt deze maar zo'n 40-60mb groot te zijn max. Waar kan de rest van deze ruimte in godsnaam gebleven zijn :)?
 • Pagefile gebruikt minimaal 1,5 a 2 gig. Maar zoals ik al zei weet ik niet wat vista er mee doet.
  volgens jou schema is er 135G in gebruik dus… als je zeker weet dat je mappen dat niet gebruiken? Hoe controleer je hoe groot je mappen zijn? En meet het ook de verborgen bestanden?
 • Ik gebruik helemaal geen "pagefile"dus is afhankelijk hoe je het instelt.

  Met Treesize kun je zien wat er zoal de ruimte is gebleven, overigens werkt TotalCommander ook op 64bits versies van Windows, alleen de plugins werken niet allemaal.


  http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.