Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardeschijf Gecrasht

Anoniem
TijmenD
5 antwoorden
 • Hee,

  [b:d0639231d2]Kort verhaal:[/b:d0639231d2]
  Harde schijf is gecrasht, wat moet ik doen om mijn bestanden terug te halen?

  [b:d0639231d2]Lang verhaal:[/b:d0639231d2]
  Vanmorgen probeerde ik mijn computer aan te zetten maar hij kwam niet verder dan het windows bootscreen gebeuren. Er staan voor mij een aantal belangrijke bestanden op die ik zeker terug wil hebben. Er zit nu een nieuwe harde schijf in ter vervanging voor die andere en ik heb van een vriend gehoord die schijf is gecrasht.

  Hij heeft geprobeerd die bestanden terug te krijgen. Hij heeft namelijk op de nieuwe harde schijf windows geinstalleert en de andere erbij aangesloten. Toen startte hij niet meer op, mislukte poging dus. Ik heb hier de harde schijf naast me liggen dus de vraag: Weten jullie hoe ik die bestanden terug kan krijgen? Het gaat hier om een paar belangrijke webdesign werken.

  Mvg,
  Tijmen


  ps. Bedankt
 • Start de PC dan niet überhaupt niet op met die schijf erin?
 • Probeer met een tool van de harddisk fabrikant de schijf te analyseren en mischien te repareren. Met de UltimatebootCD http://www.ultimatebootcd.com/ kan je verschillende tooltjes proberen. Kijk eens op de site. Seagate maakt bijvoorbeeld Seatools, Hitachi maakt Drive Fitness en andere fabrikanten hebben ook hun eigen tooltje. Ze staan allemaal verzameld op de UltimateBootCD.
 • lijkt er meer op dat de jumpers op de beide drives niet juist staan, en je dus twee masters hebt. tja, en dan wil niks lopen….
  de nieuwe met het nieuwe besturingssysteem moet master, en de oude >kapotte< als slave gejumperd zijn.
 • [quote:36e93c1b1d="derkdejong"]lijkt er meer op dat de jumpers op de beide drives niet juist staan, en je dus twee masters hebt. tja, en dan wil niks lopen….
  de nieuwe met het nieuwe besturingssysteem moet master, en de oude >kapotte< als slave gejumperd zijn.[/quote:36e93c1b1d]

  Dat geldt alleen als het een ATA schijf is en niet als het om een SATA schijf gaat. Daar heeft de TS niets over gezegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.