Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-stick plotseling niet meer te benaderen

Anoniem
perloc
6 antwoorden
 • Hallo Allemaal,

  Ik heb een (dure) usb-stick van 1 Gig. Deze gebruik ik regelmatig. Gisteren kreeg ik plotseling de melding dat er een onbekend apparaat was gevonden en dat het niet herkend werd. Het bleek dat mijn usb-stick plotseling verkeerd of niet meer reageerde.
  Na enig proberen is het nu zo dat deze stick op een pc (meerdere geprobeerd) opgemerkt wordt met de boodschap "er is nieuwe hardware gevonden" en vervolgens "de nieuwe hardware is geïnstalleerd en kan gebruikt worden" en een tijdje later "een usb-apparaat wordt niet herkend". Ik kan dan op een dialoogschermpje klikken en krijg dan een lijst van usb-apparaten tezien met één onbekend apparaat. De stick komt dan niet meer te voorschijn in de verkenner. Zodoende kan ik deze niet meer benaderen en formatteren of iets dergelijks. Ik wil deze stick graag behouden ook al weet ik dat er tegenwoordig spotgoedkope sticks in de handel zijn.
  Weet iemand raad?
 • Is het een oude stick? Is hij veel beschreven/gebruikt? Na verloop van tijd is zo'n ding gewoon op. Flashgeheugen kan maar een beperkt aantal keren beschreven worden.
 • Nee, niet echt. Weinig maar met een zekere regelmaat gebruikt. 1 á 1,5 jaar oud.
 • Welke Windows versie(s) draai je? Had je voor je die probleem uitplugde, wel eerst gebruik gemaakt van het icoontje "hardware veilig verwijderen"? En die usb-stick werkt dus niet goed meer op meerdere PC's. Je zou alvast deze USB 2.0 FAQ kunnen checken over onderwerp: How do troubleshoot "unknown device" error listed in Device Manager?
 • Nee, ik heb helaas niet de manier van "hardware veilig verwijderen" gebruikt. Dat doe ik soms wel en soms niet. Mij is ooit verteld dat usb-apparatuur gewoon in- en uitgeplugd kan worden zonder de spanning eraf te halen. Als dat wel essentieel is, hoop ik dat iemand mij kan vertellen waarom dat dan is. Ik zal de link die je stuurde nog uitpluizen, maar heb daar nu geen tijd voor. In ieder geval is dit een dure les als die usb-stick niet meer aan de praat te krijgen is.
 • Het is essentieel Omdat je nooit zeker weet of er toch nog een kleinigheid gebeurd op de schijf. Vergelijk het met je HD, Soms ratelt er iets, En vraag je je af wat je schijf in vredesnaam aan het doen is? Want jij doet niets! (wisseling van de wacht misschien :lol: ) Als je nu een USB of externe HD los trekt terwijl hij aan het lezen of schrijven is? Dan kan het bestandssysteem beschadigen. Bij een USB stick is dat vaak dan ook einde oefening. Ik schrijf het niemand persoonlijk aan, Maar het valt mij wel op dat het minstens 1 tot 2 keer per week raak is met zo'n stick.(zie eerdere topics daarover) In iedergeval voor mij genoeg rede om die sticks te laten liggen en met externe schijven te werken. (die zijn nog te repareren namelijk) Externe schijven kun je ook in alle vormen en maten krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.