Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bootprobleem Presario M2000

Jan bakker
1 antwoord
  • Ik bescrijf voor jullie mijn probleem:

    [img:9eb8666c79]http://images.pcworld.com/news/graphics/123262-2312p022-3b.jpg[/img:9eb8666c79]

    Ik heb een Compaq Presario M2000 - geen idee uit welk jaar het beestje dateert, maar hij doet al een tijdje dienst.
    Hij werd wat langzaam, maar niets te klagen - Hij draaide Windows XP en deed dit vrijwel na behoren.

    Echter, sinds ik een nieuwe laptop heb aangeschaft wordt dit beestje misbruikt door jan en alleman, met als gevolg dat iemand een installatie van Ubuntu Gutsy Gibbon naast de XP Installatie had gedaan. Hierbij is het MBR (Master Boot Record) niet correct geinstalleerd en kon deze persoon dus niet meer terug Windows XP in. Dit had vrij simpel opgelost kunnen worden, maar goed.. mensen en hun onkunde.

    In alle chaos heeft deze persoon op dat moment Windows XP weer opnieuw over de Ubuntu Gutsy Gibbon geinstalleerd.. Waardoor er waarschijnlijk partities zijn veranderd enz. en al wat niet meer.

    Goed, nu het puntje bij paaltje komt.. Ik druk op de aan-knop van de laptop, het Compaq HP logo verschijnt.. Hij laad de bios etc.. en staat dan op zwart, met een knipperende undercase..

    [b:9eb8666c79]"Operating System Not Found"[/b:9eb8666c79]

    [i:9eb8666c79]'Nou, da's goe dacht ik".[/i:9eb8666c79] Dus ik met de volle hoop de XP Home CD erin geknalt en opnieuw opgestart. Helaas wilde mijn laptop niet vanaf de CD booten en dus niet in het Windows XP installatiescherm komen. Hierop heb ik boos een nieuwe Ubuntu CD gebrand (zodat deze krasvrij en schoon was), deze eringeplaatst.. In het BIOS alle andere bootmogelijkheden uitgezet zodat alleen de CD gevonden kon worden.. en opnieuw opstarten.

    Maar alsnog wilde de laptop niet. Het enigste wat ik hoor met deze instelling is een vaag getik en het gedraai van de CD..
    En wederom [i:9eb8666c79]"Operating System not found.."[/i:9eb8666c79]

    [b:9eb8666c79]Wie-o-wie weer er hier raad om dit beestje er weer bovenop te helpen?[/b:9eb8666c79]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.