Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vista start niet op als er een dvd in zit

Anoniem
alice1985
3 antwoorden
 • Hoi, ik heb problemen met mijn laptop. Ik heb hem al een aantal keer opnieuw geïnstalleerd en hij is al terug geweest naar de fabrikant om meerdere redenen. Een terugkerend probleem is dat de dvd-drive het een paar maanden na het opnieuw installeren het opeens niet meer doet. Hij zegt dat het sturingsprogramma correct is geïnstalleerd en dat er geen updates nodig zijn.

  * Software cd of DVD er in bij opstarten: donker scherm, net iets lichter dan wanneer de computer helemaal uit staat. Als je de cd er uit haalt, start windows normaal op.
  * Software cd of DVD er in na opstarten: als je op de dvd/cd-drive klikt bij deze computer, opent deze niet. Je ziet de balk bovenin groen worden van links naar rechts. De DVD/CD-speler maakt geluid, maar er gebeurt niks. Veel programma’s lopen vast als er een DVD of software cd in zit. Als je deze er uit haalt, doen ze het gelijk weer.
  * Audio cd doet het wel.

  Weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat hij het weer doet?
 • Kun je bij de fabrikant aangeven dat je de CD/DVD unit wilt laten vervangen?

  Andere oplossing zijn:
  -BIOS instellen dat hij niet naar de CD/DVD Drive moet zoeken voor een BOOT.
  -De nieuwste drivers downloaden van de fabrikant (laptop)
  -Windows opnieuw de CD/DVD drive laten installeren.
 • Hej bedankt!

  Ik zal het eens even uitproberen. Dat ik hem wil laten vervangen is geen optie, zij zien het nut er niet van in. Ik heb de vorige keer toen hij terug ging aangegeven wat de problemen waren met de dvd-drive en kreeg hem toen geformatteerd terug en toen deed hij het weer. Maar een paar maanden later weer niet. En dat terwijl hij zelfs naar de fabrikant Acer in Londen was gestuurd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.