Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP All-in-One aangesloten op netwerk (bv C5180 Photosmart)

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Een HP All-in-One (scanner, copier, printer) Photosmart op een thuisnetwerk geeft op één van de PC's van het netwerk problemen.

  Met de HP EWB Embedded Web Server kan je vanaf elke pc scannen en scans naar de pc toe halen en opslaan.

  Met HP Solution Center wordt de HP All-in-One niet herkend en wordt een verkeerd poort adres weergegeven, afkomstig van een andere PC op het thuisnetwerk.

  Met de Internet Explorer kan ik de funkties van deze HP All-In-One bekijken en aktiveren. Dit gaat via het HP EWS interface en werkt vanaf elke pc die is aangesloten op het thuisnetwerk.

  De HP AiO software op de PC, HP Solution Center dat de Photosmart en andere programma's oproept, werkt anders. Het zijn die programma's die door een verkeerd IP adres en een verkeerd poort adres niet werken.

  Bij de installatie via het thuislan wordt aangegeven dat alles goedgegaan is, in de praktijk blijkt dat niet zo te zijn.

  De FAQ's over dit onderwerp geven niet de oplossing. Het probleem heeft ook niets met instellingen van firewalls te maken.
 • Heeft iemand een HP All-In-One in een thuisnetwerk ?
  Wil je doorgeven of de printer als GEDEELDE PRINTER of NIET GEDEELDE PRINTER in het printer menu van windows (Start/Printers en faxapparaten) staat aangegeven. Met handje onder de printer is DELEN, zonder handje onder de printer is NIET DELEN.

  Deze instellingen bepalen het verloop van de installatie van HP Photosmart software op een andere PC.
 • [quote:ea322a02c1="Goofy44"]Wil je doorgeven of de printer als gedeelde printer of niet gedeelde printer in het printer menu van windows (start/printers en faxapparaten) staat aangegeven.[/quote:ea322a02c1] Hmm, die vraag over die C5180 Photosmart komt me bekend voor. En http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186255&highlight=c5180
  Als je die Photosmart C5180 All-in-One via die Ethernet 10 Base-T/100 Base-TX aansluit op het netwerk, zou je deze in printer menu van windows (Start/Printers en faxapparaten) niet als gedeelde printer behoren te installeren. Check voor info over Printers aan het netwerk. Check ook nog op de site van Microsoft Problemen met netwerkprinters oplossen
  [quote:ea322a02c1="Goofy44"]Heeft iemand een HP All-In-One in een thuisnetwerk[/quote:ea322a02c1]
  Als je een antwoord wilt van iemand die zelf een C5180 Photosmart heeft, zou je deze vraag ook nog kunnen stellen op de site van kieskeurig http://www.kieskeurig.nl/review/86F973D847FD0F73C12571D8004FC06D.htm
 • Bedankt voor je reactie.

  De installatie van het "printerdeel" delen of "niet delen" heeft invloed op de ondersteuning van de scanner installatie als er meerdere PC's op het thuisnetwerk zijn aangesloten….

  Het printen via het netwerk werkt vanaf elke pc.

  Het scannen via het netwerk werkt niet vanaf elke pc met HP Photosmart software omdat een poort-adres als <PC Hostnaam>.lan van een andere PC wordt gebruikt op de PC waarop deze software wordt geinstalleerd.
  Het gebruiken van de HP Photosmart software werkt daarom niet via de All-In-One als deze via het netwerk is aangesloten. Op PC's waarop dit verkeerde poort-adres niet wordt opgepikt (waar komt dit vandaan?) bij de installatie, werkt deze software wel met de AiO aangesloten op het thuisnetwerk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.