Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen toegang tot bios

Anoniem
SVHC1
9 antwoorden
 • Hallo,

  Gewoonlijk krijg ik via het indrukken van de delete-toets toegang tot het bios en via het indrukken van de F12-toets kan ik de opstartvolgorde aanpassen. Vreemd genoeg functioneren beide functies niet meer. Als de delete-toets of de F12-toets wordt ingedrukt maakt de computer gewoon de startprocedure af en boot windows op. Heb eerst gedacht dat het toetsenbord defect was, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn?  Gr.
 • USB toetsenbord en de optie in de bios over de lagacy USB apparaten staat op disabled?
 • Ik gebruik een usb toetsenbord en heb ook al een ps2 toetsenbord geprobeerd. Het maakt niets uit, ik kan niet in het bios komen. Uiteraard stond de usb-legacy instelling al op enabled.
 • En je weet zeker dat het een Award of AMI bios is? bij een Award bios is het de F8 toets voor het biosbootmenu, bij AMI weet ik het niet en bij Phoenix is de F2 voor de bios en de F11 voor het biosbootmenu.

  Of is het een merk PC?
 • Ik zit regelmatig in het Award bios (overklokken bijv.) via het indrukken van de delete toets. Gisteren werkte het nog. Zoals ik ook al vertelde werkt ook de F12 toets niet meer (hiermee stel je de opstartvolgorde in van floppy harddisk, cd-rom e.d.).
 • normaal is het F8 of F11 voor het boot menu .
  meteen in drukken tijdens het booten .
 • [quote:f4f985e7ba="quasarz"] delete-toets toegang tot het bios en via het indrukken van de F12-toets kan ik de opstartvolgorde aanpassen. Vreemd genoeg functioneren beide functies niet meer.[/quote:f4f985e7ba] Zoiets heb ik ook gehad met mijn P5B moederbord. Om dit op te lossen heb ik het BIOS moeten resetten en updaten http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=181155&highlight=
 • Heb ook gedacht dat een bios reset misschien uitkomst kan brengen. Ik heb dan ook het batterijtje er uitgehaald en na 'n minuutje weer teruggeplaatst. De biosinstellingen en het bootmenu zijn thans weer bereikbaar.


  Gr.
 • Ik heb in een Duits programma ook gezien dat je met het verwisselen van de opstart volgorde je computer kunt beschermen tegen een evt. hackaanval met een CD met een proggie waarmee je paswoorden aan een computer kunt ontfutselen.
  Dit proggie schijnt op het net te downloaden te zijn.

  De meeste (zo niet alle) computers kijken nl. eerst of er een CD met een OS in de drive zit alvorens van de HDD het OS te starten.
  Dit

  Maar als je computer is gecrasht en je hebt je opstartvolgorde veranderd, dus direct van HDD booten en niet eerst de CDdrive checken, kan je dan nog wel een bootable OS op schijf of een herstel CD gebruiken?

  Klinkt misschien idioot maar ik ben een leek op dit gebied.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.