Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardnekkige software op USB stick

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb onlangs een Sandisk Cruzer USB stick gekregen. Nu stonden daar standaard wat applicaties op geinstalleerd en een launchpad voor die ellende, genaamd: "U3 launchpad"
  Nu heb ik geen behoefte aan voor-geinstalleerde software, dus ik heb de hele mieterse zooi onmiddelijk verwijderd. Wie schetste mijn verbazing toen die U3 launchpad nadien gewoon weer verscheen alsof er niks was gebeurt. Maar ik was pas echt helemaal met stomheid geslagen toen hij dat ook presteerde nadat ik de hele stick maar opnieuw had geformatteerd(!)

  Is iemand bekend met die U3 ellende? Zit dat ingebakken in zo'n stick?

  [oeps]
  Volgende keer eerst Googelen :oops:
  [/oeps]
 • Wat gebeurt er als je de stick opnieuw partitioneert? Maar het zou natuurlijk kunnen, dat die software ingebakken zit, en automatisch teruggezet wordt. Zegt de documentatie er wellicht iets over?
 • doorgaans kan je op de site van de fabrikant een progje downloaden om die u3-ellende (die denkelijk op een verborgen partitietje zit ofzo) te verwijderen.
 • [quote:4570fbb29e="derkdejong"]doorgaans kan je op de site van de fabrikant een progje downloaden om die u3-ellende (die denkelijk op een verborgen partitietje zit ofzo) te verwijderen.[/quote:4570fbb29e]
  Inderdaad, op de site staat een uninstall programma en het is er inmiddels af.
  Wat ik niet begrijp is hoe hij de formattering heeft overleeft. Niet gepartitioneerd, maar wel een volledige format (dus geen quick format) en van FAt naar NTFS.
 • dat spul stond op een verborgen partitie van 1mb
  het software verwijderprogje maakt die ruimte vrij en koppelt het aan de andere partitie
 • [quote:033c824a55]dat spul stond op een verborgen partitie van 1mb [/quote:033c824a55]
  Dat had de TS met een simpele "Google" zoekslag ook zelf binnen twee minuten kunnen ontdekken lijkt me :o .

  Er staat inderdaad een (verborgen) partitie op die een read-only CD-ROM emuleert. Daardoor lukt zelfs het verwijderen van zo'n partitie met een externe partitiemanager (GParted bijvoorbeeld) niet, alleen met dat speciale verwijdertooltje lukt het.

  Toshiba bijvoorbeeld flikt hetzelfde met z'n externe USB-harddisks, bij het aansluiten duikt behalve de schijf ook een extra CD-ROM drive op met backup- en syncronisatiesoftware. Da's waarschijnlijk goed bedoeld maar ik vond dat opschuiven van al m'n driveletters behoorlijk onhandig en maak trouwens backups op m'n eigen manier.

  En wat het allemaal zo klant-onvriendelijk maakt is dat Toshiba dus (publiekelijk althans) géén verwijderprogje beschikbaar stelt, ik heb pas na dagen speuren zoiets gevonden wat eigenlijk alleen voor intern gebruik bij Toshiba bedoeld is maar dat ik per ongeluk via een achterdeur toch te pakken heb gekregen.

  Sorry boys, dit draagt niet echt iets bij natuurlijk maar ik moest even m'n hart luchten!!!

  Gr,
  Jim
 • [quote:fb438d14f0="Jim van Zweeden"]
  Sorry boys, dit draagt niet echt iets bij natuurlijk maar ik moest even m'n hart luchten!!!
  [/quote:fb438d14f0]
  Al gaat het niet over een USB stick, het verklaart wel heel goed hoe die dingen werken. En wat betreft die opmerking over de Google zoekslag, daar heb je volkomen gelijk in. Daarom had ik mijn eerste post ook al na 3 minuten aangepast met de 'oeps sectie' ;-)
  "Eerst Googlen, dan pas posten" is mijn bloedeigen devies dat ik hier zelf met voeten treedde haha
 • [quote:26dbd5803c]Al gaat het niet over een USB stick, het verklaart wel heel goed hoe die dingen werken.[/quote:26dbd5803c]
  Hartelijk dank voor de "veer" :) .

  En er heerst een verfrissende gelijkgestemdheid over het onderwerp, da's prettig!

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.