Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start niet op met ingeschakelde HP printer

Anoniem
gerardb
10 antwoorden
 • Het volgende probleem doet/deed zich bij mij voor. Als mijn HP All in One staat ingeschakeld wil de pc niet opstarten maar blijft hangen bij "Device 04"
  Ik heb hier over contact opgenomen met HP die in een tweede mailtje melde dat dan mogelijk in de Bios "USB Legacy Support" op Enable stond. Deze stond inderdaad op 'Auto' en na deze te hebben uitgeschakeld is het opstart probleem verholpen. Ik vraag mij echter af of dit nog verder consequenties kan hebben. Liever gezegd: waarom staat deze functie ingeschakeld?
 • Niet handig als je een USB toetsenbord in de bios of in een commandline wilt gebruiken.
 • [quote:a4ad1b7272="Lange Pier"]Niet handig als je een USB toetsenbord in de bios of in een commandline wilt gebruiken.[/quote:a4ad1b7272]

  Begrijp je antwoord niet helemaal denk ik. Mijn USB toetsenbord werkt nog steeds prima, maar zoals gezegd: ik begrijp het waarschijnlijk niet.
 • met de usb legacy uit, werkt je toetsenbord waarschijnlijk pas als je windows hebt opgestart., tenzij je hem met een converterplugje aan ps/2 hebt hangen natuurlijk :D
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Misschien een domme vraag maar wat doe ik met het toetsenbord voor Windows (Vista) is opgestart?
 • De "USB Legacy Support" is bedoeld voor ondersteuning via de bios voor dos programma's, de commanline interpreter van NT versies en de bios zelf of in de opstartsequence van de bios.

  In windows zal hij prima werken.

  Vreemd dat ze dat als oplossing geven, kun je b.v. geen F5 of F8 gebruiken om in het uitgebreide opstartmenu te komen van windows.
 • Die oplossing werd als eerste genoemd. Het nadeel was dan dat het bij elke start moest gebeuren. Het uitschakelen was een 'blijvende' oplossing. Het is natuurlijk ook geen ramp dat dit gebeurt want de printer wordt in 99% van de gevallen pas opgestart wanneer ik die daadwerkelijk nodig heb. Alleen bij een herstart vergeet je dan meestal dat de printer aanstaat. Vandaar dat ik graag een oplossing wilde.
 • [quote:cc2908e42b="gerardb"]Als mijn HP All in One staat ingeschakeld wil de pc niet opstarten maar blijft hangen bij "Device 04" (..) Deze stond inderdaad op 'Auto' en na deze te hebben uitgeschakeld [/quote:cc2908e42b] Je refereert zeker naar HP all-in-one producten - De computer start niet op of is traag bij het opstarten, terwijl de HP all-in-one is aangesloten Maar daarin staat ook
  [quote:cc2908e42b]OPMERKING: Wanneer u een USB-toetsenbord gebruikt, schakelt u "USB-emulatie", "USB-toetsenbordondersteuning" of "USB legacyondersteuning" niet uit. Wanneer de instellingen moeten worden uitgeschakeld, gebruikt u een PS/2-toetsenbord (ronde connector).[/quote:cc2908e42b] Ik heb zelf ook een HP all-in-one. Namelijk en PSC 750xi. Dit probleem ben ik niet tegen gekomen met mijn oude- en nieuwe P5B PC. De USB setting in het BIOS van die P5B zijn
  [code:1:cc2908e42b]
  USB Device Enabled:
  1 Keyboard, 1 Mouse

  USB Functions [Enabled]
  Legacy USB Support [Auto]
  USB 2.0 Controller Mode [HiSpeed]
  [/code:1:cc2908e42b]
 • Het gaat hier inderdaad om een HP C5180 All-in-One printer. Ik had wel gezocht op de HP site maar niets over deze printer gevonden. In het door Jolo bedoelde artikel staat inderdaad dat je het USB Legacy Support niet moet uitschakelen. Vreemd dat ze dit mij dan adviseren. Ik heb overigens ook een Asus bord, de P5K.
 • http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=1153481&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&submit.y=6&submit.x=9&lang=nl&cc=nl


  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bdu01860&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&product=1153481&rule=23308&lang=nl

  Dit misschien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.