Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

advies LaCie by Poulton

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een LaCie 750Gb externe HD aanschaffen voor bij mijn MacBook Pro. Nu lees ik op Onemorething.nl enkele slechte verhalen hierover. Voor 159 euro lijkt me de prijs redelijk, en een paar krasjes overleef ik wel.

  Ik vind het wel belangrijk dat de data veilig zijn.. hoe zijn jullie ervaringen met LaCie? Alternatief zou de WD MyBook kunnen zijn… (de Iomega UltraMax ziet wel mooi uit, maar schijnt wat herrie te maken).

  Graag jullie advies c.q. ervaringen!

  Thx,

  Pieter
 • LaCie is voor mij nog altijd een b-merk. Ze gebruiken wel leuke kastjes, maar stoppen er trage en verouderde schijven in. Ook maar een jaar garantie.

  Voor hetzelfde geld kun je ook dit aanschaffen, en daar zou ik beduidend meer vertrouwen in hebben.
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?baseId=3909&artno=AEBU02
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=T3UM03
 • ik zal eerst meer eens kijken wat voor hdisk er in zit .
  het zelfde als freecom ook zo een merk .
  excelstore zit daar meestal in .
  ook een B merk
 • Merci voor de tips, ik ga toch voor de WD MyBook Studio.
 • [quote:7bce12515b="gerben"]Voor hetzelfde geld kun je ook dit aanschaffen, en daar zou ik beduidend meer vertrouwen in hebben.
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?baseId=3909&artno=AEBU02
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=T3UM03 [/quote:7bce12515b] Dat lijkt me inderdaad een goed advies. Toevallig ging ik iets minder dan een half uur voordat je dit bericht postte, ging ik naar computerland om daar een externe behuizing + HD aan te schaffen. Wat blijkt. Ik heb hetzelfde merk externe behuizing gekocht als je had geadviseerd. Alleen ik heb type Xcraft 360.

  De 500 GB WDC Serial ATA-300 met 16 MB cache hadden ze niet in voorraad. Wel een 320 GB Serial ATA-300 met 16 MB cache van Samsung. Althans dat staat op de witte sticker die op de antistatisch verpakking was geplakt. Degene die deze sticker erop had geplakt zat waarschijnlijk te slapen, want er zat een 500 GB Samsung harddisk in.

  Het in de behuizing plaatsen van de SATA harddisk bleek niet moeilijk te zijn. Er zit een beknopte handleiding bij. Zelfs in het Nederlands. Als ik deze via de meegeleverde esata kabel aansluit op mijn P5B moederbord is deze in Ubuntu Linux zelfs sneller dan mijn interne 320 GB Seagate sata harddisk. Mijn interne harddisk is /dev/sda/. Mijn externe SATA harddisk is /dev/sdb
  [code:1:7bce12515b]
  jolo@gutsy-amd64:~$ sudo hdparm -t /dev/sda
  [sudo] password for jolo:

  /dev/sda:
  Timing buffered disk reads: 210 MB in 3.01 seconds = 69.86 MB/sec
  jolo@gutsy-amd64:~$ sudo hdparm -t /dev/sdb

  /dev/sdb:
  Timing buffered disk reads: 248 MB in 3.00 seconds = 82.58 MB/sec
  jolo@gutsy-amd64:~$
  [/code:1:7bce12515b]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.