Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Internet Kaart

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Een paar dagen geleden, wilde ik m'n internet kabel in de computer stoppen maar duwde ik per ongeluk de hele kaart erin… dus ik heb hem opnieuw erin geschroeft, en volgens mijn modem ziet hij internet ook, want alle lampjes branden.

  Maar toch doet internet het niet… dus hoe installeer ik de kaart weer op de juiste manier?
 • Is de kaart niet beschadigd? Als de pc aan stond, lijkt het me ook niet goed voor de electronica. Maar maak je er niet al te druk over, dergelijke kaartjes zijn vanaf een euro of drie te koop.

  http://www.computer-land.nl/ProductDetails.aspx?en=NS00453050
 • Nou, dat dacht ik dus ook, dus ik heb een nieuwe gehaald… voor 10 euro overigens, dus blijkbaar ben ik opgelicht :P

  Maar die nieuwe kaart, die vind die wel, nieuwe hardware gevonden… alleen dan kan die geen stuur programma's vinden, terwijl de cd-rom erin zit… dus ik snap niet precies hoe ik het dan moet installeren…
 • haha dat gaat goed daar he? Je moet handmatig op nieuwe hardware toevoegen klikken. daaruit die lijst sellecteer je een netwerk adapter. en haal je de informatie daarvan uit je cd. het zal een inf bestand zijn denk ik.
 • Staat er geen Setup programmaatje op die CD-ROM?
 • [quote:ceba2f51b8="tomvdlee"]Staat er geen Setup programmaatje op die CD-ROM?[/quote:ceba2f51b8]
  ik heb op een ethernet kaart cd of floppy nog nooit een setup gezien. Althans niet de setup die de informatie bevat voor de hardware.

  Je kiest via configuratie scherm: [b:ceba2f51b8]add hardware[/b:ceba2f51b8] Dan sellecteer je dat de hardware al geinstalleerd is. Kies uit het rijtje je netwerk adapter. en kies dan de locatie waar de informatie staat. op de cd of floppy kun je dan een aantal bestanden tegen komen die in een map driver of gewoon winXP staan. de volgende bestanden kun je aantreffen:

  NETRTSN.CAT
  NETRTS5.INF
  RTL8139.SYS
  README.TXT

  (dit is een voorbeeld van een RTL8139 Ethernetkaart)

  van dit rijtje moet je dan het NETRTS5.INF bestand kiezen (wat het zelf al aangeeft waarschijnlijk) en de rest gaat vanzelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.