Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Systeem herkent geen enkel (verwisselbaar) medium

Anoniem
jawtje
7 antwoorden
  • Eén van mijn systemen (HP Pavilion met XP Pro) vertoont kuren.
    Daar is normaalgesproken geen medium door te lezen.
    Dan bedoel ik diskettes, CDs noch USB-sticks. Altijd krijg ik dan boodschappen dat ze niet geformatteerd zouden zijn. Terwijl al die zaken op [b:1ed7c178cd]al[/b:1ed7c178cd] mijn andere systemen geen enkel probleem geven.
    Kijk, ik wil best accepteren dat één apparaat (te) kritisch is voor elders gemaakte verwisselbare media, maar [b:1ed7c178cd]allemaal??????[/b:1ed7c178cd]
    Heel af en toe lukt er eens een CD te lezen direct na (her)opstarten, maar ook dan slechts één keer.
    [b:1ed7c178cd]Iemand een idee waar dat aan kan liggen, maar liever nog [u:1ed7c178cd]hoe[/u:1ed7c178cd] te verhelpen??[/b:1ed7c178cd]
    N.B. Ik heb deze computer een half jaar geleden overgenomen en weet niet of dit probleem zich altijd (al bij de vorige eigenaar) heeft voorgedaan.
    Los van dit euvel is er prima met het systeem te werken en lijkt er niets aan de hand.
  • als het zich al zo lang voordoet zal het terugplaatsen van een herstelpunt geen reële optie meer zijn.
    is xp opgewaardeerd naar sp2?
    al eens de chipsetdrivers van het moederbord vernieuwd (je kunt ze vinden op de site van hp)?
    of: start - uitvoeren - typ: sfc /scannow - geef enter (met xp-cd in de speler; toch maar proberen…)
    overigens: in een brakkig systeem (dat je al van een ander hebt overgenomen) zou ik niet terugdeinzen voor backup van alle data, formatteren en opnieuw installeren.
  • [quote:30304ab3c3="derkdejong"]
    is xp opgewaardeerd naar sp2?
    al eens de chipsetdrivers van het moederbord vernieuwd (je kunt ze vinden op de site van hp)?
    of: start - uitvoeren - typ: sfc /scannow - geef enter (met xp-cd in de speler; toch maar proberen…)
    overigens: in een brakkig systeem (dat je al van een ander hebt overgenomen) zou ik niet terugdeinzen voor backup van alle data, formatteren en opnieuw installeren.[/quote:30304ab3c3]
    Het punt is dat ik bij 'aanschaf' er al mijn 'verse' XP Pro SP2 op heb gezet, dus het zou toch redelijk in orde moeten zijn (andere sytemen werken daar wel probleemloos mee).
    Daarom verdenk ik ook de 'hardware'. Maar [b:30304ab3c3]alle[/b:30304ab3c3] devices???
    N.B. Die sfc-opdracht zegt dat de 'verkeerde CD-rom' geplaatst is en vraagt om de [i:30304ab3c3]'Windows Professional Service Pack 2 CD'[/i:30304ab3c3] te plaatsen!?! [u:30304ab3c3]Die zit er dus in!![/u:30304ab3c3]
    [b:30304ab3c3]Zou het vernieuwen van die chipsetdrivers hier inderdaad nog wat soelaas kunnen bieden??[/b:30304ab3c3]
  • [quote:d6097b7f20="derkdejong"]
    al eens de chipsetdrivers van het moederbord vernieuwd (je kunt ze vinden op de site van hp)?
    [/quote:d6097b7f20]
    Ik vind bij HP geen chipset drivers voor mijn Pavilion 9720 Desktop met [u:d6097b7f20]ASUS A7V-VM[/u:d6097b7f20] moederbord en [u:d6097b7f20]VIA KT133A[/u:d6097b7f20] chipset. Moet ik ergens anders kijken??
  • [quote:7460f2b04f="derkdejong"]
    al eens de chipsetdrivers van het moederbord vernieuwd (je kunt ze vinden op de site van hp)?
    [/quote:7460f2b04f]
    [b:7460f2b04f]Moet ik misschien het hele moederbord maar niet meer vertrouwen?[/b:7460f2b04f]
    ASUS A7V-VM met AMD Athlon 900MHz (9x100) Thunderbird en VIA KT133A chipset.
    [b:7460f2b04f]En vervangen?[/b:7460f2b04f]
    Ik heb nog wel een HP VL400.DT liggen met PIII 1000MHz, die past er waarschijnlijk wel in.
  • link naar de chipset drivers: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_4in1_443v.zip
    en als dat niet helpt zou ik inderdaad een ander mobootje plaatsen.
  • [quote:a93dae5ee7="derkdejong"]link naar de chipset drivers: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_4in1_443v.zip
    en als dat niet helpt zou ik inderdaad een ander mobootje plaatsen.[/quote:a93dae5ee7]
    Ik heb die drivers geïnstalleerd: Helaas geen enkel (positief) effect.
    Ik zal binnenkort er nog eens XP Pro opnieuw op installeren en mocht dat niets uithalen (of zie ik dat daar toch al iets mee mis gaat) dan zet ik hem maar op volledig non-actief en schroef ik er over een tijdje weleens een ander MoBo in.
    [i:a93dae5ee7]Bedankt voor alle hints/tips[/i:a93dae5ee7].

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.