Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

acer laptop boot niets meer.

Anoniem
eduard33
11 antwoorden
 • hallo, Ik heb een acer laptop.

  deze is sinds kort niet meer te gebruiken.
  hij gaf eerst allemaal fouten aan in windows.
  toen heb ik geprobeerd met de windows cd de harde schijf te formatteren en opnieuw windows er op te zetten. het formatteren is gelukt en hij wou gaan installeren. nou had ik de adapter van de laptop niet goed aangesloten waardoor hij ineens uitviel door een lege accu. de windows installatie was nog niet klaar. als ik de laptop nu aan zet geeft hij de foutmelding :missing NTLDR press ctrl alt delete to restart. ik wou dus gewoon windows weer opnieuw gaan installeren. maar op de een of andere manier wil hij geen cd's usb's of wat dan ook meer booten.
  ik kan dus helemaal niks meer met mijn laptop.
  heeft iemand enig idee wat er hier aan de hand is en wat een eventuele oplossing is?

  alvast bedankt
 • Ik zou willen weten wat er gebeurt als je je laptop opstart.
  Niets? Zie je niets op je scherm?
  En zo wel, zie je dan het HD lampje even oplichten?
  Komt de BIOS informatie op het scherm?
  Als dat zo is, activeer de bios. Op het scherm staat (even) welke toets je daarvoor moet gebruiken.
  Kies in de BIOS voor de "default settings", kijk ook even of je CD drive voor je HD wordt geactiveerd en verander dat zonodig, save de zaak en verlaat de BIOS. In dat geval kun je weer via de CD-drive, want die zou nu weer moeten werken, Windows opstarten. Het beste eerst je HD formatten en opnieuw beginnen. En met goed aangesloten netkabel…..

  Als dit niet lukt, tja, dan wordt het moeilijk….
  Helemaal niets op je scherm is niet hoopvol. Alleen als je BIOS aanwezig is kun je het volgende proberen.
  Koop een 2.5" HD adapter, haal de HD eruit zet die in de HD adapter en hang die via de USB aan een andere computer. Kijk dan of je HD wordt herkend. Als dat lukt, lukt ook het weer activeren van je HD.
  Succes, perloc
 • hallo..

  Ik kan nog wel in mijn bios komen. Maar als ik de bios settings op default zet kan ik nog steeds niet booten. het lampje van de cd drive brand wel, maar hij draait de cd geloof ik niet meer. de laatste optie waar je het over hebt heb ik ook al aan zitten denken. waar kun je die adapters het goedkoopste aanschaffen?

  alvast bedankt maar weer :)
 • Als je in de BIOS kunt komen kun je ook de volgorde van booten instellen. Dus daar moet je de CD drive als eerste bootoptie instellen en dan de HD. Tevens kun je daar zien of tenminste je HD wordt herkend.
  Als dat lukt kun je kijken of Windows wil installeren. Als dat niet lukt, tja, dan kun je met je WinXP CD een "fixmbr" uitvoeren die je Master Boot Record op je HD hersteld. Als Windows opstart ga dan totdat je een "Recovery Console", (hoe dat heet in Nederlands weet ik niet want ik heb alles in het Engels) en daar vind je de mogelijkheid om bij de prompt een "fixmbr" + <enter> te doen. Als dat lukt dan nogmaals WinXP opstarten tot aan de prompt en een "chkdsk c: /f " intypen en een <enter> geven. Best kans dat dan je HD weer bereikbaar is. Ik kan me niet goed voorstellen dat door een afgebroken software installatie je HD naar de knoppen zou zijn.
  In het uiterste geval zul je toch -of een nieuwe 2.5" HD moeten kopen (oude meenemen om zeker te zijn dat je de goede hebt), -of een adapter kopen voor een 2.5" drive. Waar, daar kan ik je niet in adviseren, want ik woon in Mozambique en ben niet thuis op de handelsmarkt in Nederland.
  Succes en meldt even hoe het afloopt.
  MVG perloc
 • hij herkent mijn hd nog wel, ik kan alleen geen cd's meer booten. er is maar een deel van windows geinstalleerd waardoor hij niet kan opstarten.
  ik dacht geen probleem gewoon de cd van xp booten en weer opnieuw installerren. maar ook al heb ik de cd drive boven aan staan, hij slaat het gewoon over. de bios ziet de cd drive wel maar doet er dus gewoon niets mee :S. ook als ik mijn hd eruit haal kan ik niet booten vanaf een cd.
  dan geeft hij alleen de error : "operating system not found"
 • Ik heb niet echt de indruk dat je gedaan hebt wat ik heb voorgesteld. Dus kijk nog eens goed wat ik heb geschreven. De CD drive moet als eerste boot optie staan. Dat kun je instellen in de BIOS. Als dat zo is, dan kun je van de WinXP CD booten. Dus CD erin en dan computer aanzetten. Volg dan eens wat er verder staat in mijn bericht.
  Succes, perloc
 • ik heb wel degelijk de cd drive op de eerste boot optie staan. hij slaat hem gewoon over. er is dus iets mis met de bios???
  ik heb ook al geprobreerd om via usb te booten en dat wou ook al niet.
  ik denk dat de enige oplossing is om mijn hd aan een andere pc te hangen en daar windows er weer op te zetten.
 • Ik heb uit je eerste verhaal gelezen dat de CD drive goed heeft gewerkt en alleen uitviel doordat de energie werd onderbroken. Dus als de CD drive als eerste optie staat zou hij ook weer je WinXP CD moeten aanspreken bij een boot. Als dat niet zo is, tja, dan is er iets anders mis.

  Verder is Windows installeren op je HD, aangesloten op je andere computer, niet zo'n goed idee, want dan gaat hij ook alle hardware van die computer installeren. Dus dat geeft nogal wat gerommel. Het was mijn bedoeling om je HD te activeren, zodat hij in de Acer weer bereikbaar zou zijn.

  Misschien dat anderen je verder kunnen helpen….
  perloc
 • ja, ik vind het ook heel apart dat hij niets meer booten wil.
  ik denk dat ik de laptop maar gewoon opstuur naar acer en dat ze hem daar moeten maken

  in iedergeval heel erg bedankt :)
 • Een andere cd lezer is misschien ook een optie?
 • ja misschien wel ja, maar ik zou niet weten hoe je die dingen uit een laptop haalt :S zit er een systeempje aan of moet ik de hele laptop open halen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.