Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB memorystick wordt niet herkend door Vista (OPGELOST)

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een zeer merkwaardig probleem.

  Ik heb een USB memorystick aangeschaft (Memory 2GO 8GB).
  Als ik hem in een USB-poort stop krijg ik in Vista de melding dat nieuwe onbekende hardware is gevonden. Windows zoekt naar een stuurprogramma maar vindt er geen.

  Ik heb de memorystick ook geprobeerd bij een kennis met Windows XP en ook bij een kennis met Windows Vista. Bij beide werkt de memorystick prima.

  Als ik op mijn eigen PC in Schijfbeheer kijk staat de memorystick daar wel in, met de aanduiding Verwisselbaar, 7,47 GB en Online, maar zonder een stationsletter. Als ik vervolgens probeer een stationsletter toe te wijzen krijg ik de melding, dat de bewerking is mislukt omdat de consoleweergave van Schijfbeheer niet bijgewerkt is. Vernieuw de weergave via de taak vernieuwen. Dat laatste levert echter geen resultaat op.

  Overigens krijg ik bij het starten van Schijfbeheer ook al een foutmelding (ook zonder dat de memorystick is aangesloten), nl. dat er een fout in een module is gevonden. Ik wordt aangeraden MMC af te sluiten en opnieuw te starten. Ik kan ook doorgaan met uitvoeren en de fout negeren. Opnieuw starten van Schijfbeheer levert weer dezelfde foutmelding op.

  Ik heb nog een andere memorystick. Als ik die op dezelfde USB-poort aansluit werkt ie gewoon.

  Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen
 • gebruik de http://www.bay-wolf.com/usbmemstick.htm eens?
  ziet hij hem wel om te kunnen fomatteren?
  Anders neem een live cd van ubuntu of knoppix en formatteer hem eerst daar mee.
 • [quote:941394e73d="andre@home"]gebruik de http://www.bay-wolf.com/usbmemstick.htm eens?
  ziet hij hem wel om te kunnen fomatteren?
  Anders neem een live cd van ubuntu of knoppix en formatteer hem eerst daar mee.[/quote:941394e73d]
  Als ik in Schijfbeheer de optie kies om te formatteren krijg ik dezelde foutmelding die ik in mijn bericht heb aangegeven als ik een stationsletter probeer toe te wijzen.
  Maar waarom zou ik moeten formatteren? De stick doet het gewoon in de Vista computer van een kennis en is dus al geformatteerd.
 • misschien staat er toch minimaal 1 bitje fout en toevallig bij jouw pc doet ie het dan niet….
  Soms helpt herinstalleren van de USB controller, ook al werken andere spullen wel.
  Tja, je moet wel wat experimenteren anders krijg je een kip ei situatie…
 • [quote:29aba9537c="berto"]Als ik hem in een USB-poort stop krijg ik in Vista de melding dat nieuwe onbekende hardware is gevonden. Windows zoekt naar een stuurprogramma maar vindt er geen. [/quote:29aba9537c] Voordat je gaat checken in schijfbeheer, zou je USB memorystick toch eerst correct herkend moeten worden in het Apparaatbeheer. Onder andere bij categorie Opslagvolumes en Schijfstations. Check daarom ook nog op de site van computer!totaal dit artikel over onderwerp Usb-apparaat wordt niet herkend. En check op de site van Microsoft onderwerp Met Windows Vista ondervind ik verschillende problemen met USB-apparaten. Voor andere usb problemen zou je eventueel in Vista kunnen klikken op Help en ondersteuning, en in dat zoekveld typen
  [code:1:29aba9537c] usb [/code:1:29aba9537c][Enter]
 • Ik heb de oplossing intussen gevonden.
  Het schijnt wel een soort workaround te zijn (geen definitieve oplossing dus), omdat er kennelijk iets verkeerd zit in Windows Vista (of updates daarvan), dat het probleem veroorzaakt.
  De oplossing die ik heb toegepast is:

  After plugging in my new usb device, from the Device Manager window, click "Unknown Device" and click update driver. Click Browse My Computer for Driver Software. Either navigate to or type C:\Windows\winsxs and go on from there. This one worked for me after pulling up a warning about the driver not being digitally signed or something.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.