Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printopdracht annuleren na pronter uitzetten

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Soms loopt het papier in mijn DeskJet vast en dan zet ik de printer uit. Als de boel weer in orde is en ik zet de printer weer aan, begint hij allerlei onzin uit te braken. Allerlei tekentjes die weinig met het verwachte resultaat te maken hebben. Het resultaat vand de resten in de spooler. Ik snap we waardoor dat komt maar het gaat erom dat ik de printopdracht wil annuleren. En dat lukt vaak niet Er moeten eerst kilo's papier doorheen (met een paar tekentjes per bladzijde) voordat de opdracht Annuleren eindelijk resultaat heeft. Ontzettend irritant! :( Hoe kan ik op een hardere manier die printopdracht eruit knallen? Het gaat om een HP 840C en Windhoos XP Home. Ik heb geen aparte printerdriver geinstalleerd want XP kent deze printer gewoon.
 • Kijk in die gevallen eens in je systray: daar staat dan een icoontje van de printer. Klik erop en annuleer de betreffende taak.

  Als je het doet terwijl je printer aan blijft staan:
  a. dit annuleren van een printopdracht vraagt (om welke lieve reden die ik tot hiertoe niet begrijp) wel wat tijd.
  b. zet dus ook je printer uit gezien ook je printer een geheugen heeft en een deel van de printopdracht nog in dat printergeheugen zit. Het kan dus dat je windows die opdracht al annuleerde, terwijl het printergeheugen nog vol zit. Die wil dat dus gaan afdrukken. Door hem uit te schakelen leeg je het printergeheugen.

  Zet hem niet direct aan (kijk eerst in het taakbeheer van je printer -zie hierboven - want zolang daar een taak in staat gaat windows weer volgende gegevens naar je printer doorsturen en zo blijf je bezig.
 • Dus simpel gezegd is het gewoon een kwestie van printer uit, opdracht annuleren en daarna gewoon wachten totdat de regel uit de wachtrij is verdwenen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.