Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Scanner geleider smeren?

Anoniem
Alipapa
7 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen wat wordt gebruikt om de geleiderstang van een scanner waarlangs de unit heen en weer schuift te smeren.
  Heb het idee dat gangbare smeermiddelen te veel plakken en de restjes van het smeermiddel die ik in het apparaat heb aangetroffen kan ik niet thuisbrengen maar lijken mij beduidend minder plakkerig als siliconenolie die ik voor soortgelijke zaken veelal gebruik?
 • Normaal wordt er lithium vet of olie voor gebruikt maar een beetje teflon spray wil ook wel, siliconen gebasseerde vetten en olieën verdrogen vaak, daar hebben de eerst soorten geen last van.
 • gewoon een klein tubetje teflon vet kopen bij de bouwmarkt .
  teflon vet heeft een hele lange stand tijd .
  wordt ook wel verkocht als kranen vet
 • Ja , teflon is het juiste antwoord lijkt mij.
  Echter wil ik toch wel een aanmerking maken over siliconen olie en vet, deze drogen echt niet uit, ik denk dat je de op aardolie gebaseerde producten bedoeld, deze hebben wel de eigenschap om op de duur te verdrogen (verzepen eigenlijk)
  Siliconenproducten zijn hoog temperatuurbestendig en veranderen niet door oxidatie nog door inwerking van bv water, zij trekken geen water aan, zijn niet hygroscopisch.
 • De gewone siliconenspray droogt gewoon uit, ondervonden met het smeren van diverse onderdelen, tefspray daarintegen niet.

  Overigens is ,bij mijn weten, kranenvet een siliconenvet en kranenvet plakt behoorlijk.

  http://www.m-gineering.nl/olie.htm
  Kies er eentje uit.

  Overigens zijn veel vetten gebasseerd op een zeep.
 • Tegenwoordig zal kranenvet wel siliconenvet zijn, is het meest aangewezen vet om kranen af te dichten.
  Heb zelf hier ook siliconenvet welke bedoeld is voor glas verbindingen met siliconenrubber slangetjes die onder heel hete omstandigheden niet mogen gaan plakken(vastbranden) in laboratorium opstellingen.
  `t plakt flink en ik gebruik het ook als vervanger in plaats van vloeibare pakking of als vochtwering in de electronica.
  Ook geschikt om gewoon rubber tegen oxidatie te beschermen.
 • Silicone spray van Griffon. Er zit ook een heel handige doseer spuitslang bij om op moelijke plekken te komen. Is bij veel doe het zelf zaken te krijgen.

  http://www.griffon.nl/NL/nl1/view.do?UID=785d650ff44f636290653a

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.