Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

gegevens oude hd overzetten op mijn nieuwe HD

Anoniem
depom1
20 antwoorden
 • er zijn inde vakhandel ook verloopjes van sata naar ide, dan kunje de oude hard disk ook inbouwen
 • Hallo,

  na 5 jaar kreeg mijn aldi pc medion kuren en kon hem niet meer aan de praat krijgen.
  Ik heb vorige week een nieuwe medion gekocht bij aldi.
  Ik wilde de oude hd schijf in de nieuwe pc stoppen, maar de aansluitingen zoals die in de oude zaten zijn niet aanwezig in de nieuwe pc. Alleen de ata aansluitingen zitten erin. Wie weet er een manier om de bestanden van de oude schijf op de nieuwe pc te krijgen? Ben geen deskundige op computergebied. Alvast bedankt voor de komende hulp!!
 • Voor de hand ligt dan het aanschaffen van een 3.5 inch HDD behuizing. Daar zet je je öude" IDE schijf in en via usb sluit je dat kastje weer op je nieuwe PC aan.
 • Das een goeie, zal eens zoeken op het net! of heb je nog tips?
 • Bij Azerty is deze oplossing te vinden. Goede goedkope behuizing.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/183/33437/aluboxvalue.html
 • Nou eindelijk heb ik het apparaat in huis Gembird 3,5 EXTERNAL ENCLOSURE. Aangesloten op de pc maar deze herkent hem niet, of anderes gezegd hij start niet op helaas. Wie kan en wil mij verder helpen.
 • [quote:64b4dc4b31="depom1"]Aangesloten op de pc maar deze herkent hem niet[/quote:64b4dc4b31] Welk merk/type HD zat er in die 5 jaar oude Aldi PC? Hoe is deze gejumpered? Je zou 'm kunnen jumperen als Cable Select. Start je nieuwe PC eerst op, en plug de oude HD in die externe behuizing dan pas in. Wordt je oude HD getoond in het Apparaatbeheer? En zie je 'm in Windows Schijfbeheer? Het zou kunnen dat je oude HD niet goed meer werkt. Heb je nog wel de beschikking over een recente back-up van je data?
 • [quote:3f032cea82="depom1"]Nou eindelijk heb ik het apparaat in huis Gembird 3,5 EXTERNAL ENCLOSURE. Aangesloten op de pc maar deze herkent hem niet, of anderes gezegd hij start niet op helaas. Wie kan en wil mij verder helpen.[/quote:3f032cea82]misschien was je harde schijf stuk, zoals jolo ook al schreef…….. en daarom startte de oude niet meer op….?
 • [quote:eacca4dd5a="andre@home"][quote:eacca4dd5a="depom1"]Nou eindelijk heb ik het apparaat in huis Gembird 3,5 EXTERNAL ENCLOSURE. Aangesloten op de pc maar deze herkent hem niet, of anderes gezegd hij start niet op helaas. Wie kan en wil mij verder helpen.[/quote:eacca4dd5a]misschien was je harde schijf stuk, zoals jolo ook al schreef…….. en daarom startte de oude niet meer op….?[/quote:eacca4dd5a]

  Die kans zit er natuurlijk wel in.
  Maar als……is er dan nog een mogelijkheid om de data van de schijf af te krijgen?
 • [quote:594bb42d16="depom1"]Maar als……is er dan nog een mogelijkheid om de data van de schijf af te krijgen?[/quote:594bb42d16] Dat hangt van de oude HD af. Als je die in de externe behuizing inschakelt, hoor je 'm dan wel draaien? En zoals ik al vroeg, wordt je oude HD getoond in het Apparaatbeheer? Als je beide vragen met JA kunt beantwoorden, dan zou je data wellicht te redden zijn via recovery software. Een aantal data rescue applicaties worden genoemd in deze twee topics
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=173516&highlight=data+recovery
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=167068&highlight=data+recovery
 • hij draait niet……………………………….!!!!!
  Helaas staan al mijn foto's hier op!
 • [quote:4bad558681]Dat hangt van de oude HD af. Als je die in de externe behuizing inschakelt, hoor je 'm dan wel draaien? En zoals ik al vroeg, wordt je oude HD getoond in het Apparaatbeheer? Als je beide vragen met JA kunt beantwoorden, dan zou je data wellicht te redden zijn via recovery software. Een aantal data rescue applicaties worden genoemd in deze twee topics [/quote:4bad558681]

  wat moet ik dan zien in apparat beheer?
 • Het merk en type van je oude HD. Alleen voordat je 'm zou kunnen zien in het Apparaatbeheer zal deze toch echt eerst moeten draaien. Weet je zeker dat de oude HD in die externe behuizing stroom krijgt? Brand bijvoorbeeld een led/lampje van die externe behuizing? Zit de molex van die externe behuizing goed stevig aangedrukt op die oude HD? Check dat eventueel met een multimeter.

  Heb je wellicht nog de beschikking over een andere oude PC, waarin je oude HD kunt testen?
 • [quote:b6c4d3a3fc="jolo"]Het merk en type van je oude HD. Alleen voordat je 'm zou kunnen zien in het Apparaatbeheer zal deze toch echt eerst moeten draaien. Weet je zeker dat de oude HD in die externe behuizing stroom krijgt? Brand bijvoorbeeld een led/lampje van die externe behuizing? Zit de molex van die externe behuizing goed stevig aangedrukt op die oude HD? Check dat eventueel met een multimeter.

  Heb je wellicht nog de beschikking over een andere oude PC, waarin je oude HD kunt testen?[/quote:b6c4d3a3fc]

  Nee alleen de nieuwe aldi……………………….
 • [quote:01502c4e6d="depom1"][quote:01502c4e6d="jolo"]Het merk en type van je oude HD. Alleen voordat je 'm zou kunnen zien in het Apparaatbeheer zal deze toch echt eerst moeten draaien. Weet je zeker dat de oude HD in die externe behuizing stroom krijgt? Brand bijvoorbeeld een led/lampje van die externe behuizing? Zit de molex van die externe behuizing goed stevig aangedrukt op die oude HD? Check dat eventueel met een multimeter.

  Heb je wellicht nog de beschikking over een andere oude PC, waarin je oude HD kunt testen?[/quote:01502c4e6d]

  Nee alleen de nieuwe aldi……………………….[/quote:01502c4e6d]

  Beide lampjes branden!
 • is de cd/dvd ook sata of ide, anders koppel je die toch even los…..
 • [quote:64b90c02d9="andre@home"]is de cd/dvd ook sata of ide, anders koppel je die toch even los…..[/quote:64b90c02d9]

  sata.
 • hoor je de schijf spinnen in de externe doos?
 • nee ik hoor hem niet spinnen in de external enclosure, ik heb hem eruit gewipt, en aangesloten op de spanning van de defect PC.
  En ja het schijfje spint als een tevreden poes! En nu?
 • kun je de ide kabel van het externe dooshje niet heeeeeeel voorzichtig aaluiten en da de usb kabel vh doosje op de nieuwe pc en kijken in schijfbeheer?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.