Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

robuuste laptop die tegen een stootje kan

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ben op zoek naar een robuuste laptop die tegen een stootje kan. Een vriend gebruikt zijn laptop zakelijk en reist de hele wereld over. Tot dusver gebruikte hij altijd Sony laptops, maar deze zijn niet erg robuust gebleken.
  Kan iemand mij (uit ervaring?) misschien enkele tips geven?

  Ik heb bij Dell bijvoorbeeld de Latitude ATG gezien. Ook HP/Compaq en/of Toshiba zullen ongetwijfeld dit soort modellen voeren.

  Iemand ervaring met een goede tas?
 • Lenovo laptops zijn wat duurder maar ook wat steviger.

  Of je moet zoiets willen van DELL maar dat is volgens mij niet hier te krijgen:
  http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_atg_d630?c=us&cs=04&l=en&s=bsd
 • Dell is ook pas met een nieuwe serie rugged laptops begonnen. Zelf maar even kijken of ze hier al leverbaar zijn.

  http://www.dell.com/content/topics/global.aspx/corp/pressoffice/en/2008/2008_03_04_rr_000?c=us&l=en&s=corp
 • Gerben, wat is een rugged laptop?

  Tom, de Dell laptop is inderdaad hier verkrijgbaar als de Dell ATG Latitude.

  Ik vraag me af of er mensen zijn die uit ervaring iets kunnen zeggen?
 • Rugged is een term voor laptops, die steviger gebouwd zijn dan normaal, voor het ruigere werk, zeg maar. De buitenkant is vaak van metaal ipv. plastic, en ook door andere voorzieningen, kunnen ze meer verduren. Denk ook aan speciale laptops voor militair gebruik, in het veld dus.
 • Bedankt voor je prima uitleg. Als ik het zo lees is dit misschien "overkill". Er bestaan toch "zakelijke" laptops? Zijn deze niet automatisch niet beter dan een consumentenlijn?
 • Zakelijke laptops zijn voorzover ik weet, niet anders gebouwd dan gewone consumenten laptops. Lijkt me meer in de software en de samenstelling van de electronica zitten. Het ligt er ook aan hoe je het apparaat gaat gebruiken. Gaat het om gewoon heen en weer slepen van dat ding, dan kom je met een gepolsterde tas al een heel eind. Moet de laptop op allerlei plekken gebruikt kunnen worden, dan een steviger gebouwd ding denk ik wel beter.
 • Uit ervaring kan ik zeggen dat ASUS redelijk solide laptops maakt, ik liep een keer door de gang met m'n laptop ingeklapt op standby toen een kabel die ik voor het gemakt ingeplugt had gelaten achter een deurkruk bleef hangen. Vervolgens viel m'n laptop uit m'n handen, die viel dus vanaf ruim een meter hoogte op de harde vloer (linoleum op beton) en mankeerde niks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.