Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

printer herkent zwarte inkt niet meer

Anoniem
jbiggie
3 antwoorden
 • Dag,

  Sinds gisteren print mijn printer niet meer alles wat zwart geprint hoort te worden, het is een epson stylus c64. Bij het controleren van de printer blijkt dat ook in de proegafdruk het zwarte gedeelte weg is, maar heel raar: wat in kleur geprint moest worden schuift gewoon naar links waar het zwarte geprint had moeten zijn. Vervolgens denk ik dan aan de uitlijning, maar dat hulpprogramma geeft zo'n raar antwoord dat ik dar werkelijk niets mee kan, weet iemad wat dit kan zijn?
 • Misschien verdroogde inkt aan de kop of enig soort van vervuiling… ?

  Ik kreeg dat vroeger (met HP) enige malen opgelost met een beetje spiritus maar weet niet of dat als een "advies" mag gelden en bovendien was toen de inkt van een andere samenstelling dan tegenwoordig.
 • dat opschuiven is een vreemd effect, wat m.i. niet verklaard kan worden uit uitdroging (wat doorgans prima met spiritus kan worden behandeld).
  wat ik zou doen:
  - printer afkoppelen en stroomloos
  - printer verwijderen in configuratiescherm-printers
  - alle software van de epson via configuratiescherm-software verwijderen.
  - pc uitzetten
  - pc aanzetten, en de printer volgens de handleiding(volgorde van handelingen is belangrijk!) opnieuw installeren. (kijk eerst even op de epsonsite of er een nieuwe versie beschikbaar is!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.