Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hitachi Harddisk crash

Anoniem
noamen
4 antwoorden
 • Mijn harddisk is gecrashed. Het is een Hitachi 250GB SATA schijf op een Asus A8V moederbord. Ik kreeg als eerste een vastloper en een BSOD scherm met de mededeling "Unmountable Boot Volume". Ik heb dit al eens eerder gehad en heb het toen opgelost met het tooltje Hitachi Drive Fitness. Nu gaf dit programma weer fouten aan en ik kon dit laten herstellen maar hierna wordt de schijf niet meer herkend door de Promise RAID controller van het moederbord. Kabels zijn getest die zijn goed.

  Is er nog een mannier om de schijf te repareren als hij niet meer herkend wordt of is hij werkelijk overleden?

  Het vreemde is ook dat de SMART functie aangaf dat de conditie van de schijf goed was.
 • Als de schijf echt overleden is? kun je hem misschien nog repareren door de print te wisselen. Mja.. dan moet je een goede schijf slopen en garantie geeft het niet…
 • [quote:301c50f212="eduard33"]Als de schijf echt overleden is? kun je hem misschien nog repareren door de print te wisselen. Mja.. dan moet je een goede schijf slopen en garantie geeft het niet…[/quote:301c50f212]

  Nee dat is het niet waard, er stonden geen gegevens op die ik niet kan missen. Daar heb ik backup's van.

  Maar het is vreemd dat hij bij het repareren met de Drive Fitness tool van Hitachi de hele schijf gesloopt heeft. Hij wordt totaal niet meer herkend. Daar baal ik wel behoorlijk van. Het was de schijf waar XP op stond met alle programma's. Dus wordt alles weer opnieuw installeren.

  Heb in de tussentijd wel een nieuwe schijf bestelt een Samsun F1 van 750GB.
 • Ik neem aan dat die schijf nog in de garantie zit. een 250G is nog niet zo oud. er zit zowiezo 3 jaar garantie op een hitachi schijf.

  Wat die crash betref… Ik heb daarom altijd een clone van mijn systeemschijf in de kast :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.