Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ingebrande vlek HP LaserJet 4050t

Anoniem
Marcoooo
11 antwoorden
 • Mijn HP LaserJet 4050t laserprinter geeft perfecte afdrukken, maar om de circa 10-20 pagina's krijg ik in het midden van het papier een ingebrande vlek die er zo uitziet:
  [img:72d9e2dbf9]http://home.tiscali.nl/zowerkthet/Vlek.jpg[/img:72d9e2dbf9]

  Ik heb de hele printer schoongemaakt en minimaal 20 reinigingspagina's gebruikt, maar het probleem blijft.

  Heeft iemand een idee waar ik het probleem zoeken moet?

  Alvast bedankt.
  Marco.
 • wat zegt de mail helpdesk van HP? Met zo'n duidelijke foto kunnen ze wel wat, lijkt me…
 • [quote:88b742a64c="andre@home"]wat zegt de mail helpdesk van HP? Met zo'n duidelijke foto kunnen ze wel wat, lijkt me…[/quote:88b742a64c]
  Nou, om je eerlijk te zeggen is het een afgeschreven exemplaar van mijn werk die ik nu thuis heb staan dus er zit geen garantie meer op ;-(
 • [quote:d2b54a18e1="andre@home"]wat zegt de mail helpdesk van HP? Met zo'n duidelijke foto kunnen ze wel wat, lijkt me…[/quote:d2b54a18e1]
  Nou, om je eerlijk te zeggen is het een afgeschreven exemplaar van mijn werk die ik nu thuis heb staan dus er zit geen garantie meer op ;-(
 • Zit er geen teller op en weet je ook hoeveel hij aankan?

  Zou gaan denken aan de drum die niet meer goed funtioneerd, wordt die statisch op plekken waar het niet moet.


  http://h20141.www2.hp.com/hpparts/lcl/NL/search_Product.asp?mscssid=0Q52CA4RE4B88HV3SXT9UTUWWCLM242A&SearchCriteria=C4252A&Smethod=1&sRefAsp=Search_Multi_Product
 • [quote:51f81f5e82="Lange Pier"]Zit er geen teller op en weet je ook hoeveel hij aankan?

  Zou gaan denken aan de drum die niet meer goed funtioneerd, wordt die statisch op plekken waar het niet moet.

  http://h20141.www2.hp.com/hpparts/lcl/NL/search_Product.asp?mscssid=0Q52CA4RE4B88HV3SXT9UTUWWCLM242A&SearchCriteria=C4252A&Smethod=1&sRefAsp=Search_Multi_Product[/quote:51f81f5e82]
  Hij heeft 160.000 prints gemaakt en de fabrieksopgave zegt dat bij 200.000 prints een maintenance kit geïnstalleerd moet worden. In de praktijk blijkt dat zo'n onderhoudskit met een nieuwe fuser en rolletjes al eerder nodig is gelet op de paperjams etc. Op mijn werk had deze printer geen last van paperjams maar dat de fuser niet meer lekker was omdat er een keer etiketten geprint zijn terwijl de plaklaag verkeerd om was o.i.d. Dit had tot gevolg dat-ie oorspronkelijk aan één kant een hele streep printte. Inmiddels heb ik uit een andere afgeschreven gelijke HP LaserJet (die 147.000 prints gemaakt had) de fuser gehaald en die in het exemplaar gestopt die ik nu hier thuis heb (die andere printer had weer last van papierstoringen terwijl de afdrukkwaliteit weer goed was).

  Er zit een nieuwe, refurbished tonercartrigde in (Ecotone voor 15.000 prints). In die cartridge zit de drum, dus als het daar aan zou moeten liggen, dan zou ik natuurlijk de tonercartridges eens kunnen gaan omwisselen. Het rare vind ik dan wel dat-ie op tig pagina's perfecte afdrukken maakt en zo af en toe een pagina met iets extra's erbij (die vlek van de afbeelding hierboven).

  Je zou gaan denken dat er een papierrolletje besmet wordt met toner dat op het papier komt en dus wordt ingebrand.
 • Tja, het is natuurlijk gokken wat de oorzaak is en een andere toner proberen is een manier om die uit te sluiten of de oorzaak te achterhalen.

  Alles goed reinigen met isopropanol is de enige tip die ik nog heb.
 • [quote:3ead3824a3="Lange Pier"]Tja, het is natuurlijk gokken wat de oorzaak is en een andere toner proberen is een manier om die uit te sluiten of de oorzaak te achterhalen.

  Alles goed reinigen met isopropanol is de enige tip die ik nog heb.[/quote:3ead3824a3]
  Dank je wel. Ik heb Glorixdoekjes zonder vet en alcohol gebruikt bij het schoonmaken van de rolletjes, dus da's niet helemaal optimaal. Kun je isopropanol gewoon bij de drogist krijgen?

  Een onderhoudskit kost circa € 200,- dus als ik het nog even kan uitzingen, graag natuurlijk! ;-)
 • [quote:c26efeb7fa="Marcoooo"]
  Je zou gaan denken dat er een papierrolletje besmet wordt met toner dat op het papier komt en dus wordt ingebrand.[/quote:c26efeb7fa]in die richting had ik ook zitten te denken, maar verwachtte dat je dat zelf al uitgedokterd had.
  Misschien hoopt er zich ergens zich eerst een bepaalde hoeveelheid toner zich op om vervolgens precies bij die zoveelste pagina eraf te vallen en ingebrand te worden.
  Kun je de route nalopen of zich zoiets voordoet?
  Dus 1 of 2 pagina's minder afdrukken dan de probleem pagina, stoppen met printen, openen en kijken waar dat beetje probleem toner zich dan mogelijk bevindt? En dan kijken welke oplossing ervoor te verzinnen valt….
 • [quote:6166cd20ab="Marcoooo"][quote:6166cd20ab="Lange Pier"]Tja, het is natuurlijk gokken wat de oorzaak is en een andere toner proberen is een manier om die uit te sluiten of de oorzaak te achterhalen.

  Alles goed reinigen met isopropanol is de enige tip die ik nog heb.[/quote:6166cd20ab]
  Dank je wel. Ik heb Glorixdoekjes zonder vet en alcohol gebruikt bij het schoonmaken van de rolletjes, dus da's niet helemaal optimaal. Kun je isopropanol gewoon bij de drogist krijgen?

  Een onderhoudskit kost circa € 200,- dus als ik het nog even kan uitzingen, graag natuurlijk! ;-)[/quote:6166cd20ab]

  Dat is een alcohol, speciaal voor schoonmaken, maar dat had je dan toch al gedaan?

  Overigens koop je al een laserprinter v.a. zo'n €80,- en een betere voor €200,- . :wink:
 • [quote:a386ffa968="andre@home"][quote:a386ffa968="Marcoooo"]
  Je zou gaan denken dat er een papierrolletje besmet wordt met toner dat op het papier komt en dus wordt ingebrand.[/quote:a386ffa968]in die richting had ik ook zitten te denken, maar verwachtte dat je dat zelf al uitgedokterd had.
  Misschien hoopt er zich ergens zich eerst een bepaalde hoeveelheid toner zich op om vervolgens precies bij die zoveelste pagina eraf te vallen en ingebrand te worden.
  Kun je de route nalopen of zich zoiets voordoet?
  Dus 1 of 2 pagina's minder afdrukken dan de probleem pagina, stoppen met printen, openen en kijken waar dat beetje probleem toner zich dan mogelijk bevindt? En dan kijken welke oplossing ervoor te verzinnen valt….[/quote:a386ffa968]
  Dat is een idee. Dan moet ik er eerst achterkomen na hoeveel pagina's hij dat exact doet. Ik heb het idee dat dat niet na een consequent aantal pagina's is. Wel zit de vlek de ene keer bovenaan de pagina en de andere keer meer onderaan, wel telkens in het midden, dus ter hoogte van zo'n 'pickup roller'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.