Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf problemen

Anoniem
anoniem
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb vele problemen gehad met mijn pc. Ter reparatie weggebracht, na de 1e reparatie (moederbord vervangen, nieuw geheugen, nieuwe dvd-brander) en zelf mijn harde schijf te hebben geformateerd en windows XP er opnieuw opgezet, startte mijn pc nog steeds niet op, ik kreeg een foutmelding voor het opstarten van windows "schijf leesfout, ctrl+alt+del om opnieuw op te starten".

  Dit kon ik een aantal keren herhalen en dan start hij uiteindelijk op. Voor de 2e keer teruggebracht en na 3 dagen gereedgemeld door de reparateur. Oplossing volgens hun: Opstart volgorde in de bios aangepast, pc start weer goed op naar windows.
  Ik na thuiskomst natuurlijk blij (gisteren), start hem op en gelijk WEER die schijf leesfoutmelding! 2x opnieuw opstarten en toen kwam windows, kreeg toen ineens een melding dat windows de harde schijf moest controleren op fouten, na voltooiing startte windows weer opnieuw op en deed hij het. Vandaag weer de zelfde fout bij opstarten, na 3x deed hij het dan wel weer.

  Zal mijn harde schijf dan toch overleden zijn (2,5 jaar oud, Maxtor 6L160P0). Als mijn pc het eenmaal doet, heb ik geen problemen met m'n harde schijf, alles werkt perfekt en geen foutmeldingen.

  Ik wil m'n pc wel voor de 3e keer terugbrengen, maar dan ben ik hem weer 3 dagen kwijt, misschien dat 1 van jullie nog een tip/oplossing hebben.

  Bedankt alvast. :(
 • ik heb het vermoeden dat je psu aan het dood gaan is .
 • Het heeft mij 3 schijven gekost voordat ik doorhad dat reeds af en toe "even" te heet worden, de levensduur van schijven enorm bekort.

  Sindsdien kijk ik regelmatig tijdens "zwaar werk" even met een progje Speedfan (gratis downloaden van Net) hoe de temperaturen erbij staan en hoger dan 40GrC aan een schijf heb ik zelfs 's-zomers niet meer gezien dankzij het feit dat ik schijven altijd met minimaal 2 boutjes aan blik veranker en bovendien naast het schijvenblik, met dubbel schuimkleefband aan het plafonnetje gevormd door de CD-bodem, een extra grote en de platste verkrijgbare ventilator heb gehangen die constant volle mep loopt met een kant-en-klaar verloopstukje geschoven op een voedingsstekkertje van een schijf of CD-ding.
  Het geeft wat meer geruis maar mijn schijven blijven leven.

  O ja, in de gevallen waarin schijven begonnen klierig te doen, kreeg ik met een van fabriekssite gedownload tooltje alle keren de uitslag: "smart-gedeelte kapot".

  Dan gaf ik zo'n schijf een keer "low level format" met hetzelfde tooltje, d.i fabriekskaal maken door totale, langdurige overschrijving met nullen, waarna in nieuwe test de schijf weer "gezond" heette; echter binnen uiterlijk 2 weken begon het gedonderjaag weer, wazige schijffouten. Zeer ondankbaar karwei dus, met veel uren alles opnieuw installeren en uitendelijk toch een nieuwe schijf nodig hebben.
 • De invloed van de temperatuur schijnt toch bar klein te zijn.
  http://storagemojo.com/2007/02/19/googles-disk-failure-experience/

  Bij een low level format worden alle bad sectors als zodanig gemarkeerd. Waardoor de schijf dus niet "beter" wordt, maar om de fouten heen werkt. Er wordt dus niets gerepareerd met een low level format. Als bad sectors zichtbaar worden voor de gebruiker, zal dat alleen maar toenemen, en dus na verloop van tijd de schijf onbruikbaar maken.
 • Nou, de pc wordt vanmiddag voor de 3e keer teruggebracht en aangegeven dat het misschien de voeding wel kan zijn (beetje raar dat een klant dit moet opgeven, zij behoren de experts op dit gebied te zijn dacht ik zo). Toen ik vanmorgen belde en over het voedingverhaal kwam zei de reparateur: Tja, dat zou kunnen, het kan eigenlijk van alles zijn, heel moeilijk (komt lekker professioneel over). ALS het de voeding zou zijn, dan kunnen ze toch op z'n minst wel zien of de voeding goed werkt, daar hebben ze toch meetapparatuur voor?

  Ik had gisterenavond trouwens meer problemen, nieuwe dvd brander gaf telkens bij het branden een foutmelding bij 80%, soms brandde hij op 2x speed terwijl het dvd's van 16 speed zijn. Misschien dus ook weer met die voeding te maken?

  Ik ben weer benieuwd op de uitslag, laat het jullie wel weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.