Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf en Linux

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Heb een probleem met de schijf waar Windows XP op staat; een redelijk nieuwe 250Gb Sata schijf en een hele nieuwe ongebruikte 500GB Sata schijf. Ook mijn email (1GB) en mijn correspondentie met het thuisland (ik woon in Brazilie) stonden er op.
  In de dvd-drive zat de cd van Ubuntu 7.10.
  De computer gaat na in uur niets doen in diepe slaapstand.
  Wat wil nu het geval? 's Morgens vroeg drukte ik op de Enter om de pc weer aan het werk te krijgen. Na enige tijd kreeg ik de melding dat mijn Windows schijf niet was te vinden. Wat ik ook probeerde, het lukte niet, ook niet als ik de beide schijven verwisselde.
  Uieindelijk heb ik alles opnieuw geinstalleerd op de 500GB schijf; daarna de 250GB als 2e schijf aangesloten (master) en de pc opnieuw opgestart. Na ca. 30 minuten werkte het geheel; alleen de 2e schijf was niet te localiseren.
  Ik heb zo het bruine vermoeden dat de druk op de Enter toevallig een opstartbestand van de Ubuntu-schijf heeft geinstalleerd, waardoor de boel is verziekt.
  Mijn vraag is natuurlijk hoe ik deze 250GB schijf weer tot leven kan wekken om belangrijke correspondentie terug te krijgen.
  Wie van de lezers kan mij een oplossing aanbieden?

  Met vriendelijke groet uit een warm Brazilie
  Rob Gomes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.