Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

headset doet vreemd

Anoniem
kappy
1 antwoord
 • Beste mensen,

  Ik heb een hele vage vraag:

  Ik was met een vriend over msn aan het praten met mijn headset. Opgegeven moment (dom als ik ben) wilde ik even opstaan, en bleef natuurijk hangen aan mijn headset. (usb headset)
  Ik hoorde toen een raar scheurend geluid, niet helemaal goed…
  Hij hoorde mij toen nog wel praten/schelden, maar ik hoorde hem niet meer. Wel hoorde ik nog gewoon msn deuntjes en gewoon muziek, maar ik kon hem niet meer horen als hij tegen mij praatte.

  Ik ben toen vandaag begonnen met uitvogelen wat het kan zijn. Ik heb 2 headsets, dus heb ik er eentje bij mijn zusje aangesloten, en eentje bij mezelf. In het begin ging dit goed, en na wat audio instellingen in msn kon ik met haar praten. Ik dacht dus dat ik het probleem had gevonden: na zo accuut mijn headset eruit te hebben getrokken toen ik bleef hangen, zijn miss de msn instellingen veranderd. Alleen hoor ik een hele vervelende echo, dit ik eerst niet had toen ik met me vriend aan het praten was. Dit is ook het geval als ik de headsets omwissel… het ligt dus niet aan de headset, en mijn zusje heeft totaal geen last van echo, met dezelfde headsets…

  Nu begreep ik er helemaal niks meer van. En als ik af en toe de headsets omwissel tussen de pc van mijn zusje en die van mij, ziet msn soms niet de headset. Dan moet ik hem er een paar keer opnieuw in doen, totdat hij hem uiteindelijk wel ziet. Maar bij mijn zusje ziet hij hem wel telkens in 1 keer… erg vreemd.

  Ik dacht dus dat het aan de drivers lag, en heb opnieuw een audio driver gedownload voor mijn moederboard, en geinstalleerd. Als ik nu mijn headsets in mijn pc plug, verschijnt er telkens een schermpje dat er een nieuw audio apparaat gevonden is. Dus mijn pc herkent hem wel in 1 keer. Maar bij msn moet ik hem er eerst een paar keer insteken totdat hij hem ziet. En als hij het dan uiteindelijk doet, heb ik nog steeds die echo…

  Dus wie heeft er een idee wat er aan de hand kan zijn? Hoop dat iemand me kan helpen…

  grtz Kappy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.