Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluid bij een DVD film

Anoniem
gamingbas
5 antwoorden
 • Hallo. Ik wil graag films op dvd op mijn computer kunnen afspelen, maar ik krijg geen geen geluid. Het type dvd-brander dat ik gebruik is een Sony NEC Optiarc AD-7200S, aangeslote via S-ATA. Vroeger had je bij IDE-spelers een extra kabeltre nodig (naast IDE en voeding) dat naar je moederbord liep en het geluid regelde, maar op mijn sata-brander zitten slechts twee aansluitingen, een datakabel voor sata en een stroomkabel.

  Hoe kan ik toch geluid krijgen?

  Bij voorbaat dank,

  Bas
 • Met welk programma speel je het af?
 • Windows Media Player 10 en JetAudio Basic. Geen van beide werken. Misschien een probleem met de codec. Maar gaat het geluid dan wel door de sata-kabel? Met ide had je een extra geluidskabel nodig.
 • Dit heeft niet met elkaar te maken, dat was vziw alleen bij oude pc's het geval.. en dan was het alleen zodat je kon spelen zonder software (dus met alleen cdspeler en geluidskaart, soms die laatste niet eens).

  To da point: even een andere dvdcodec installeren of probeer het met VLC Player, die speelt bijna alle formaten video wel af.
 • http://www.codecguide.com/download_mega.htm

  Als je alleen die dingen installeerd die nodig zijn, voor DivX en Xvid, de filters ervoor, de mp3, mpeg en mpeg2 codecs, de laatste voor de vob files op de DVD , de AC3 filter voor het geluid op de DVD, de alternative QuickTime en Real en geen players, kun je alles afspelen in WMP.

  Er zit ook Gspot in om te kijken welke codecs er worden gebruikt en of die ook geïnstalleerd zijn.

  Je kunt later altijd codecs toevoegen door hem opnieuw te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.