Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer doet niks na bouwen pc

Anoniem
Lange Pier
26 antwoorden
  • Mijn computer doet niks meer, nadat ik een pc in elkaar heb gebouwd. Hij gaat wel aan, maar daarna geen beeld. Ook het toetsenbord doet het niet. (De muis "brandt" wel) Kan het te maken hebben dat ik de harde schijf van oude computer heb gebruikt voor mijn nieuwe pc?
  • Dan zou hij wel op moeten starten, alleen windows zal dan niet werken zonder er iets aan te doen.

    Zitten de afstandsbusjes ook alleen onder de bevestiginggaten van het moederbord?

    Zo ja, krijg je ook biosbeeps zonder het geheugen erin?
  • Wellicht kun je wat meer vertellen over wat voor systeem het is?
    Heb je de stabilisator kabel wel aangesloten op je moederbord?
  • [quote:630af7d11f="Lange Pier"]Dan zou hij wel op moeten starten, alleen windows zal dan niet werken zonder er iets aan te doen.

    Zitten de afstandsbusjes ook alleen onder de bevestiginggaten van het moederbord?

    Zo ja, krijg je ook biosbeeps zonder het geheugen erin?[/quote:630af7d11f]

    afstandsbusjes zijn allemaal geinstalleerd. (Heb de mobo-guide gebruikt)

    Ik zo ff met het geheugen proberen…
  • [quote:edbfff82ae="Lange Pier"]Dan zou hij wel op moeten starten, alleen windows zal dan niet werken zonder er iets aan te doen.

    Zitten de afstandsbusjes ook alleen onder de bevestiginggaten van het moederbord?

    Zo ja, krijg je ook biosbeeps zonder het geheugen erin?[/quote:edbfff82ae]

    Ik hoor helemaal niks als ik het geheugen eruit haal.
  • [quote:f4ccec0b60="eduard33"]Wellicht kun je wat meer vertellen over wat voor systeem het is?
    Heb je de stabilisator kabel wel aangesloten op je moederbord?[/quote:f4ccec0b60]

    Mijn systeem:
    -MSI K9A2 CF mobo
    -2 GB werkgeheugen 533 Mhz (1x Gb, 2x 512 Mb)
    -320 Gig Hdd
    -520 W voeding
    -8800 GT XFX

    bedoel je met stabilisator kabel de voedingskabel voor de mobo?
    Zo ja, dan heb ik die aangesloten
  • [quote:4ca871d114="Markmu92"][quote:4ca871d114="Lange Pier"]Dan zou hij wel op moeten starten, alleen windows zal dan niet werken zonder er iets aan te doen.

    Zitten de afstandsbusjes ook alleen onder de bevestiginggaten van het moederbord?

    Zo ja, krijg je ook biosbeeps zonder het geheugen erin?[/quote:4ca871d114]

    Ik hoor helemaal niks als ik het geheugen eruit haal.[/quote:4ca871d114]

    Zit de CPU wel goed in de ZIF Socket?
    Haal ALLES eruit en eraf, behalve de CPU en de speaker, reset de bios, en zet hem aan, krijg je nu biosbeeps?

    Over die afstandsbusjes, kijk dat nog eens voor zekerheid na, dus alleen onder de gaten van het moederbord dienen die te zitten, nergens anders, dan maken ze kortsluiteng en je zou niet de eerste wezen.
  • Een moederbord heeft tegenwoordig 2 voedingsaansluitingen, een vierkante bij de cpu en een rechthoekige waar hij altijd zat (beetje rechtsbovenaan). Heb je beide aangesloten?
  • Een optie is ook nog om alles uit je kast te halen en aansluiten zonder de kast er omheen. Da's eigenlijk de beste optie om te weten of er ergens kortsluiting zit of niet. verder kun je nog proberen om het met 1 geheugen module te proberen. misschien is 1 van de 2 lurp.

    Met stabilisator bedoel ik de stabilisator :wink: dat plugje waar [b:e23f7ae134]sdk[/b:e23f7ae134] het over heeft.
  • [quote:7956f4137c="eduard33"]Een optie is ook nog om alles uit je kast te halen en aansluiten zonder de kast er omheen. Da's eigenlijk de beste optie om te weten of er ergens kortsluiting zit of niet. verder kun je nog proberen om het met 1 geheugen module te proberen. misschien is 1 van de 2 lurp.

    Met stabilisator bedoel ik de stabilisator :wink: dat plugje waar [b:7956f4137c]sdk[/b:7956f4137c] het over heeft.[/quote:7956f4137c]
    Hij gaat wel aan zegt hij/zei dus lijkt me sterk… dan vliegt of je aardlek in de meterkast eruit of je voeding…

    Geen idee wat de naam is is maar ik had ook geen level op de fans na toen ik die kabel niet aansloot:). Dus de kabel is nodig voor je cpu was mijn conclusie…
  • Cmos al eens gereset?
  • Ik heb het al gevonden. Een afstandsbusje te veel geplaatst in de kast. :oops:

    Nu doet ie het wel. Is de kans groot dat mijn mobo is beschadigd? Als dat zo is ga ik hem omruilen…
  • Meestal niet.

    Als ik van iedereen die dat ook heeft gedaan €10,- had gekregen, was ik nu een vermogend man. :P
  • [quote:a681a69a67="Lange Pier"]Meestal niet.

    Als ik van iedereen die dat ook heeft gedaan €10,- had gekregen, was ik nu een vermogend man. :P[/quote:a681a69a67]

    Gelukkig :) Maar ik heb nog een vraag.

    Ze zeggen dat je na het plaatsen van een nieuw mobo windows opnieuw moet installeren. Maar hij doet het gewoon bij mij. Is het toch slim dat te doen of zou je het gewoon zo laten?
  • Te veel??? Bij mij zitten er altijd te weinig bij en los te koop zijn ze niet:P.
  • [quote:872a3378ef="Markmu92"][quote:872a3378ef="Lange Pier"]Meestal niet.

    Als ik van iedereen die dat ook heeft gedaan €10,- had gekregen, was ik nu een vermogend man. :P[/quote:872a3378ef]

    Gelukkig :) Maar ik heb nog een vraag.

    Ze zeggen dat je na het plaatsen van een nieuw mobo windows opnieuw moet installeren. Maar hij doet het gewoon bij mij. Is het toch slim dat te doen of zou je het gewoon zo laten?[/quote:872a3378ef]

    Als de chipset van hetzelfde merk is hoef je alleen alle drivers vanaf de cd rom te installeren, te beginnen met de Intel Inf als het een Intel chipset is, voor de ondersteuning van de diverse onboard devices waar je daarna de drivers ervoor kunt installeren.

    Later kun je in apparaatbeheer als je verborgen apparaten hebt aangevinkt de oude drivers, die dan lichtgrijs worden weergegeven, deïnstalleren, is die ook schoon.
  • Windows draait bij mijn weten nooit optimaal, na plaatsen van een nieuw moederbord. Of het moet al een identiek exemplaar zijn. Ligt er ook een beetje aan wat je ermee wilt. Als het een knutselpeeceetje is, en hij werkt, met allen hardware herkend, dan kun je het ook zo laten.
  • Zet er vaak veel om, ook met andere merken chipsets, nooit problemen mee gehad. :wink:
  • [quote:0fb5a49949]muis brandt wel[/quote:0fb5a49949]

    Ik zou maar eens beginnen met het blussen van die muis :D
  • [quote:b5b9b0e9ab="gerben"]Windows draait bij mijn weten nooit optimaal, na plaatsen van een nieuw moederbord.[/quote:b5b9b0e9ab]
    Ik heb daar echter nog nooit problemen mee gehad. Alles loopt als een zonnetje. Zodra je de eerste keer opstart vind hij andere hardware, die installeer je gewoon vanaf het mobo cdtje en met een cleaner haal je de oude zooi weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.