Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foute combinatie cf en sli

Anoniem
sdk
6 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn pc en ik denk dat dat komt doordat ik sli en cf doorelkaar heb gebruikt.

  Heb een Ati kaart en crossfire werkgeheugen, maar een sli moederbord van Asus.

  Nu sluit mijn pc af als ik een game opstart. Ik krijg dan een blauw scherm dat even verschijnt en daarna wordt mijn computer weer herstart. Als dit 1x is gebeurd. Dan komt deze fout niet opnieuw na de reboot.

  Gebruik ik mijn computer echter een langere tijd niet meer. Dan komt deze fout opnieuw tevoorschijn en start hij dus weer opnieuw op, zodat ik daarna weer wel kan spelen.

  Ik vind dit erg irritant en zou dit graag verholpen willen hebben.
 • Volgens mij gooi je nu alle merken door elkaar.

  Wat is crossfire geheugen?
  En gebruik je dan 2 ATI kaarten?

  Ook SLI kun je alleen laten werken met 2 nVidia kaarten.

  Een foutcode zou meer licht op de zaak kunnen werpen.

  Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".
 • Ik denk inderdaad dat je in de war was en het nog steeds bent :P . Heb je niet een nvidia SLI moederbord gekocht en SLI ready werkgeheugen maar per ongeluk ATI grafische kaarten? Dat gaat niet werken. Dan moet je de ati kaarten vervangen voor nvidia kaarten (8800GT ofzo). Crossfire geheugen heb ik iig nog nooit van gehoord, sli-ready geheugen wel.
 • Wat ook onzin is. :P
 • [quote:6405e27de7="Lange Pier"]Wat ook onzin is. :P[/quote:6405e27de7]
  Geen sli expert is mijn geheugen 5-6-6 met sli expert aan is het 5-5-5 ik vind het wel prettig. Geen gezeik met voltages want er staat gewoon in je geheugen wat het moet zijn…
 • Heeft eigenlijk niets te maken met het geheugen, nVidia wil alleen dat het geheugen met hun chipsets wil werken die nogal kritisch kunnen zijn en dat ze dan ook geschikt zijn voor hun EPP.

  Geheugen zonder die SLI ready sticker wil vaak ook wel werken hoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.