Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

GROOT probleem, alles kapot?

Anoniem
hansjuuh
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik steek mijn externe HD in de USB poort van mijn redelijk nieuwe pc. Opeens valt mijn PC uit, de externe HD doet niets meer (ook niet op mijn oude pc), maar ook mijn nieuwe PC start helemaal niet op (scherm blijft zwart).

  Kan iemand me een tip geven of ik IETS kan doen? Is er een kans dat er nog iets te redden is? Ik ruik geen kortsluiting….. Wat zou er kapot zijn in mijn nieuwe pc??????

  Alle hulp is welkom…. alvast bedankt!
 • kleine aanvulling:

  als ik de pc aanzet gaat de neonverlichting wel branden. De koeler op de voeding en de koeler van mijn processor gaan ook draaien…

  als ik de stekker eruit haal en er weer in steek hoor ik wel een beetje een prikkelend geluid….

  er brand wel een groen lichtje op mijn moederbord… maar ik krijg geen beeld bij het starten van de pc, ook geen beepje of wat dan ook….
 • [quote:8e1f5a5f66="Yellowman"]Ik steek mijn externe HD in de USB poort van mijn redelijk nieuwe pc. Opeens valt mijn PC uit, de externe HD doet niets meer (ook niet op mijn oude pc), maar ook mijn nieuwe PC start helemaal niet op (scherm blijft zwart). [/quote:8e1f5a5f66] Had je die PC zelf in elkaar gezet? Was dit de eerste keer dat je er een USB HD inplugde? Of heeft deze voorheen op alle USB aansluitingen gewerkt. Ook die aan de voorkant van de systeemkast. Indien je de PC zelf in elkaar had gezet, had je wel goed gecheckt dat je USB kabels in je behuizing correct op het moederbord had aangesloten. Dus niet USB op Firewire.

  Check voor je PC verder deze Troubleshooting Manual.
 • nee pc heb ik niet zelf in elkaar gezet, by Mycom laten doen, ongeveer een half jaar geleden.

  Ik denk dat ik weet hoe het komt, ik moet alleen weten wat er te redden valt…..

  (de voorste USB poorten waarom kapot, het plastic dingetje was eruit waardoor je de kabel er ook vrij eenvoudig verkeerd in kon steken…. ik had ze moeten afplakken….)

  maar goed, de vraag is wat er dan kapot is en wat er te redden is?
 • het lijkt erop dat je voeding kapot is (gegaan).
  dat er ventilatortjes draaien en ledjes branden zegt niet zoveel: zo´n voeding bestaat uit meerdere circuits, en er hoeft er maar een kapot te zijn.
  de opmerking dat je geen beep hoort versterkt die indruk.
  dus: plug eens een andere voeding eraan (alleen de 20polige steker is vooreerst even genoeg: gaat de pc dan wel opstarten dan ben je met een nieuwe voeding vrijwel zeker uit de problemen.
 • Bedankt voor je reactie derk, ik ga zo even naar de winkel voor een nieuwe voeding….

  durf je ook te zeggen of mijn externe HD nog te redden is?
 • hij was te redden, nieuwe behuizing om de HD en het werkt weer prima, dit geeft me goede hoop voor mijn pc (die ik overigens heb weggebracht naar een computerservice)

  tnx anyways Derk,

  topic closed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.