Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstart problemen

Anoniem
jean willem
5 antwoorden
  • Hallo,

    Ik was net op het internet aan her surfen toen de pc uitviel. Zeer vervelend, maar kan een keer gebeuren. Nu kom ik niet verder als dit :
    [img:77e1aa96d0]http://img101.imageshack.us/img101/3533/img0087sv0.jpg[/img:77e1aa96d0]
    Ik heb al geprobeerd om met zo min mogelijk dingen op te starten.

    Ik had de laatste tijd wel last van "uitval" als de kast bewoog. Als m'n kat op de kast sprong, bleef hij wel eens hangen en moest ik hem rebooten :?.

    Iemand nog een idee om dit op te lossen ?
  • Ik geef maar wat ideeën hoor:
    Alle voeding en andere connectors/kabels checken.
    Als je in het BIOS kan komen, Optimal/Default settings laden
    Clear CMOS ..
    Opstarten met alleen de CPU, zonder geheugen, zonder videokaart (om te kijken of het moederbord de juiste piepjes geeft, wel het boekje van je moederbord lezen).
    En anders weet ik het ook niet meer …
    Dit topic hoort trouwens in Moederborden enz. thuis. ;)

    EDIT: Weet je toevallig of je Temps goed waren? En er is de mogelijkheid dat je Harde Schijf zomaar dood is gegaan… ;(
  • Verder als dit kom ik niet, dus ook niet in m'n bios. Helaas zit er geen speaker in deze kast zodat ik geen piepjes hoor. Bios is ook al naar stock omdat ik zovaak reboot.
    Ik heb 2 harde schijven, dus daar ligt het niet aan. Als je hardeschijf kapot is, start de pc nog wel op totdat windows geladen moet worden.
    Op gevoel was de tempratuur in orde van alle orderdelen.

    Oja ik zat nog te twijfelen in welk subforum ik het moest plaatsen.
  • Dus je hebt een Clear CMOS uitgevoerd?
  • en je deed ook wat leaderofmen je aanraadde in zijn eerste reactie?
    wel handig voor de probleemoplossing als je af en toe wat terugmeldt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.