Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Reallocated Sector Count

Anoniem
None
18 antwoorden
 • EVEREST geeft onder de HDD SMART test Reallocated Sector Count: Pre-Failure. Overige metingen zijn Ok.
  Hoe serieus is dit?
 • http://www.ariolic.com/activesmart/smart-attributes/reallocated-sectors-count.html
  Hier staat er wel wat over.

  Gebruik de software van de harde schijf fabrikant om deze te testen, de log kun je ook meesturen bij een RMA, als er nog garantie op zit.
 • Lijken me correcties tgv. bad sectors. En dat kan betekenen, dat de schijf echt op zijn einde loopt. Denk dus om backups.
 • [quote:68f373499e="gerben"]Lijken me correcties tgv. bad sectors. [/quote:68f373499e]
  Moet ik hieruit opmaken dat een programma als Salvation dit probleem kan oplossen?
 • Bad sectors zijn niet oplosbaar, uitsluitend vermijdbaar. Elke schijf heeft hier wat ruimte voor gereserveerd. Maar als het er meer worden, dan houdt het een keer op. Normaliter zijn ze voor een eindgebruiker niet eens zichtbaar. Worden ze dat wel, dan is dat een veeg teken.
 • Er is wel een progje die de oppervlakte meganisatie kan repareren, HHDRegenerator, dien je wel een volledig werkende versie te hebben.

  Doet niets met je bestanden en als je een oppervlakte controle uit gaat voeren als het progje heeft gelopen zijn plotsklaps alle bad sectors verdwenen.
 • [quote:4246e9e288="Lange Pier"]alle bad sectors verdwenen.[/quote:4246e9e288]

  Ik heb geen bad sectors kunnen vinden met Salvation. Desondanks de demo-versie van HDD Regenerator gedraaid (geeft de mogelijkheid om één bad sector te repareren). Ook dit programma vond geen bad sector.

  Aan de andere kant gaf het diagnostics programma van WD (de schijf is een WD400UE) de melding SMART status failed, met de code 0210 en 0207.
 • http://www.wdc.com/en/library/eide/2779-001003.pdf

  De test lijkt dan niet te zijn voltooid, onderaan staan de code's en uitleg.
 • Dank voor link. Heel informatief!

  Enig idee wat de reden kan zijn dat de self-test niet lukte? Diagnose programma komt van de WD website en schijf loopt normaal.
 • Eerlijk gezegd niet, vind het alleen vreemd dat Everest met reallocated aankomt, de smart test via die diagnose tool eigelijk niets doet en dan HDDRegenerator geen foute sectoren vind, zou je toch gaan denken aan een probleem met de controller, kabel of de interface op de schijf zelf, waarbij je alleen de kabel kunt vervangen.

  Je zou er een mailtje naar WD aan kunnen wagen, of de schijf met die foutcode's RMA kunnen sturen.
 • Ik zal er een mailtje aan wagen. Uit ervaring weinig hoop.
  Dank voor aanwijzingen.
 • Met HD-Tune bijvoorbeeld kun je de S.M.A.R.T. tabel in de HD zelf in z'n geheel bekijken. Mogelijk brengt dat duidelijkheid.

  Maar van sectoren die de schijf op z'n eigen houtje als slecht markeert en vervangt door daarvoor gereserveerde reservesectoren merk of zie je normaal gesproken ook niets behalve in die S.M.A.R.T. tabel want als je de schijf controleert met bijvoorbeeld Scandisk dan krijgt die door de schijf de vervangende sectoren voorgeschoteld i.p.v. de slechte.

  In de S.M.A.R.T. tabel vindt je bij "Reallocated Sector Count" het aantal gereserveerde vervangings-sectoren, en de drempelwaarde, d.w.z. bij welk aantal nog beschikbare reservesectoren de status Pre-Failure wordt gegeven. Als de sectorcount teruggelopen is naar nul dan wordt dat "Failure" en bij de eerstvolgende sector die daarna overlijdt ben je je data daarin dus kwijt.

  Het wordt dus tijd voor een nieuwe HD lijkt me, met de prijzen van nu hoef je ook eigelijk het risico van zogenaamde "reparatieprogramma's" niet te nemen.

  Gr,
  Jim
 • Mijn dank voor de uitleg over de betekenis van de waarden.

  HDTune geeft dezelfde SMART-informatie als EVEREST.
  Voor mijn HD krijg ik: Current 117, Worst 117, Threshold 140.
  Ik herinner me dat ik geruime tijd terug (1-2 jaar) ook dezelfde waarden vond.
  Klaarblijkelijk kan de schijf nog wat hebben voor 0 bereikt wordt.
 • [quote:84ae70122e]Klaarblijkelijk kan de schijf nog wat hebben voor 0 bereikt wordt.[/quote:84ae70122e]
  Hij is in ieder geval al wel voorbij de drempelwaarde (Threshold). Maar ja, die is natuurlijk ook maar min of meer willekeurig gekozen door de fabrikant.

  Maar regelmatig kijken lijkt me toch wel handig……

  Gr,
  Jim
 • Ik heb sinds kort ook een vervelende smartmelding op mijn laptop.
  Ook met HD Tune geeft hij deze melding:
  05 reallocated sector count: cur (1) worst (1) th (50) status: failed
  Verder geen badsectors

  Moet ik hier nu uit opmaken dat er nu een sector is vervangen door een reserve en dit tot max. 50 kan worden gedaan door de HDD?

  Kan ik deze melding ook uitschakelen? Ik kan in de bios niet bij de S.M.A.R.T instelling van mijn Toshiba 40 GB HDD, deze heeft de status enabled.

  De laptop is een HP/Compaq nx9010 met de laatste Phoenix biosversie.
 • [b:571e99514c]Nohan schreef:[/b:571e99514c][quote:571e99514c]Moet ik hier nu uit opmaken dat er nu een sector is vervangen door een reserve en dit tot max. 50 kan worden gedaan door de HDD? [/quote:571e99514c]
  Nee, dat betekent dat de laatst beschikbare reservesector inmiddels in gebruik is genomen en er inmiddels alweer een andere sector slecht en aan vervanging toe is.

  En dat laatste is "failed", niet gelukt dus.

  Ik zou als de hazen de data op die schijf veilig stellen en hem vervangen.

  Gr,
  Jim
 • Bedankt voor de uitleg!! :D

  Heb nu een nieuwe HD heb gekozen (nou ja gekozen…) voor de WD120beve een scorpion dus. Heb nog aan een andere laptop gedacht maar kost ook weer veel geld, beter 5 tientjes uitgeven voor een schijfje.
 • Mooi, dan kun je er weer even tegen :) .

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.