Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kan je nog iets met een oude router en acces point?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Als de AP in te stellen is als bridge, doet ie hetzelfde als een extender.
 • Ik heb hier nog ene router liggen een een wireless acce spoint, beide van sitecom.
  Ik heb nu internet via tele2 en dus gebruik ik deze spullen niet meer.
  Mijn vraag is nu of je nog wat kan met die oude router en a-point?

  Kun je die bijvooreeld gebruiken als signaal versterker??

  iemand nog leuke ideen ik hoor het graag??!!
 • Verkopen via Marktplaats.
 • Kijk eens in de gebruiksaanwijzing of je hem als bridge kunt laten werken, dan worden de ip adressen door het apparaat wat erachter staat verzorgd, de dhcp server uitzetten doet hetzelfde en bij briged mode gebeurt hetzelfde, probeer het.
 • [quote:3b6f5b21e0="Lange Pier"]Kijk eens in de gebruiksaanwijzing of je hem als bridge kunt laten werken, dan worden de ip adressen door het apparaat wat erachter staat verzorgd, de dhcp server uitzetten doet hetzelfde en bij briged mode gebeurt hetzelfde, probeer het.[/quote:3b6f5b21e0]

  Wat is het voordeel hiervan? Als hij geen draadloos modem/router heeft kan dat maar als hij al een draadloos modem/router heeft zie ik er geen voordeel in. Je zal het modem altijd via een draad op de AP moeten aansluiten. Als je het bereik wil vergroten moet je een Extender hebben of een andere antenne.
 • [quote:d408a49e7c="gerben"]Als de AP in te stellen is als bridge, doet ie hetzelfde als een extender.[/quote:d408a49e7c]

  Ja maar dan zit er wel een draad aan van de AP (bridge) naar het modem. Met een Extender of Expander (zoals de Linksys) kan je draadloos je netwerk vergroten.
 • Nope, moet volgens mij ook draadloos kunnen.
 • misschien dat dit meer duidelijheid geeft:

  Ik heb thuis nog een router (sitecom dc-202) en een d-link dwl 900AP+ wireless acces point. De laatste heeft de volgende functies:
  Access point mode
  Wireless client mode
  Wireless bridge mode
  Multipoint bridge mode
  Repeater mode

  Is het mogelijk deze aan te sluiten op je pc om zo een betere wireless verbinding te krijgen? Dus het wireless accespoint gebruiken als wlan adapter? En wat betekenen de andere functies? Ik wilde hem eigenlijk weg doen, maar wellicht dt een van de functie's nog nuttig kan zijn?
  ik zou hem graag gebruiken als network extender zodat ik beter bereik heb op de zolder. is dit mogelijk zonder het accespoint te verbinden met een draad aan de modem?

  bedankt
  idzme
 • Met de "Wireless bridge mode" moet je hem als bridge kunnen instellen, waarmee je inderdaad het bereik van het netwerk zou kunnen verbeteren.
 • en hoe sluit ik dat aan?? gewoon ergens op de eerste verdieping acces point in het stopcontact en dan???
 • [quote:af3c71aa7c="gerben"]Nope, moet volgens mij ook draadloos kunnen.[/quote:af3c71aa7c]

  Inderdaad, heb het even nagekeken met mijn eigen router. Hij moet WDS ondersteunen "Wireless Distribution System" dan kan je draadloze routers draadloos aan elkaar knopen om je range te vergroten.
 • Je kunt de "bridge" gewoon ergens neerzetten, heeft na instellen alleen stroom nodig. Instellen gaat vaak makkelijker en beter via een kabeltje. Maar daarna doet ie alleen aan zenden en ontvangen, dus kan ie helemaal los.
 • ik kan in het menu van het accespoint instellen: repeater. Dan moet ik een macadre sinvullen. Is dta het macadres van mijn pc of die van mijn modem (tele2)
  En wara kan ik dat MAC adres vinden??

  bedankt
  gr idzme
 • [quote:11bf5d65c6="Idzme"]ik kan in het menu van het accespoint instellen: repeater. Dan moet ik een macadre sinvullen. Is dta het macadres van mijn pc of die van mijn modem (tele2)
  En wara kan ik dat MAC adres vinden??

  bedankt
  gr idzme[/quote:11bf5d65c6]

  MAC adres kan je vinden door te kiezen voor Start => Uitvoeren => CMD (intypen) => IPCONFIG /ALL (intypen)
  Vervolgens zie je daar Physical Adress en dat is je MAC adres.
  Ziet eruit als: 00-19-B6-80-B8-3F
 • ok, maar je moet dus het macadre svan de pc ingeven in de repeater mode, niet van de modem???
 • [quote:10d3daf693="Idzme"]ok, maar je moet dus het macadre svan de pc ingeven in de repeater mode, niet van de modem???[/quote:10d3daf693]

  Nee sorry je moet het MAC adres van de router ingeven. Dit kan je vinden in de settings van de router. Dan moet je het ip adres van de router invullen dan kom je in de router en daar moet je kijken.
  Bij mijn Speedtouch ST780 moet ik Thuisnetwerk aanklikken vervolgens klikken onder Wireless op de Speedtouch en daar staat ergens Fysiek adres.
 • ok, dit werkt, tenminste ik heb op zolder nu weer uitstekend bereik. Dus dat betekent dat ik in ieder geval verbining heb met het acces point (repeater). Nu kom ik alleen nog niet op internet en ik kan niet pingen…

  is dat een instelling in de modem van tele2, of moet ik nog meer instellingen aanpassen in het acces point?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.