Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

knutselen met harde schijven

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb een aantal harde schijven voor laptops, die allen problemen hebben. Sommigen worden niet herkend door het systeem, anderen rammelen etc.

  Lijkt mij een uitdaging om deze toch weer aan de praat te krijgen. Moet vast iets wel wat mee te doen moet zijn. Bv uitwisselen van controllers.

  Wie heeft ervaring met het repareren van defecte schijfjes? Of weet een site die aanwijzingen geeft voor repareren van HD?
 • Soms helpt "low format"; tamelijk tijdrovend en je hebt er een live-floppy of CD bij nodig, eventueel tooltje van de website downloaden van het schijfmerk (Maxtor en Quantum zijn inmiddels allebei Seagate geworden).

  Een paar keer kreeg ik daarmee een schijf voor langer dan een half jaar weer goedlopend maar helemaal vertrouwen deed ik ze nooit meer.

  Naar mijn ervaring hebben schijven het meest te lijden van (al is het maar af en toe) te warm worden. Mijn schijven blijven tegenwoordig veel jaren heel sinds ik er een extra, zeer grote maar wel platte, ventilator naast heb geknutseld in de smalle nis onder het plafonnetje gevormd door de uitstekende CD-bodem. Die ventilator zit met een kant en klaar verloopstukje op een schijf- of CD-voedingsstekker extra bijgestoken en loopt constant volle mep; wel extra geruis. En natuurlijk ligt iedere schijf met minstens-2 boutjes verankerd aan blik.

  Met een gratis progje speedfan kijk ik regelmatig TIJDENS "zwaar werk" naar de temperaturen. Ik wil geen schijf ooit nog weer ook maar een momentje boven 40GrC zien komen.
 • Dank voor reactie.

  Overigens, ik heb mijn onderwerp wat slordig geplaatst merk ik nu. Het hoort eigenlijk thuis onder hardware. Ik ga daar nu een zelfde onderwerp aansnijden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.