Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hdd vernieuwen van compaq presario

Anoniem
None
2 antwoorden
 • hallo, mijn harde schijf van mijn compaq pressario r3000 is kapot, ik dacht ff nieuwe kopen en installeren maar HO, dit werkt niet.
  hij ziet de schijf wel maar ka windows niet istalleren, komt tot in insallatie scherm ( Blauw ) en dan geeft hij fout meldig 0x0000007e
  de oude schijf was een seagate maar er stond ook HP op
  de nieuwe schijf is ook een seagate maar dan zonder HP erop.

  kan mij iemand verder helpen ??????
 • Of het bij Compaq ook zo is weet ik niet maar op Packard Bell notebooks bijvoorbeeld staat helemaal vooraan op de HD (buiten het bereik van het normale bestandssysteem) een datablok gevuld met een bepaalde hexadecimaalwaarde. Bij het booten wordt vanuit het BIOS gecontroleerd of die waarde aanwezig is, zo niet dan weigert hij door te starten. PB noemt dat een "Tattoo".

  Dat is blijkbaar de ultieme vorm van klantenbinding want bij een defecte HD ben je dus eigenlijk verplicht het ding bij hen te laten vervangen.

  Gelukkig (voor mij, ik heb zo'n ding) staat op de herstel DVD wel het benodigde programmaatje om die tattoo opnieuw naar de schijf te schrijven. Goed verstopt dat wel, maar het is er in ieder geval. Die info vond ik na veel gezoek op het www.

  Mogelijk gebruikt Compaq soortgelijke trucjes.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.