Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP printer

Anoniem
dejonge
10 antwoorden
 • Ik bezit een Hp all in one printer PSC 750 printen vanuit pc werkt normaal,zw en kleur.
  Maar de functie copy maken of scannen werkt niet meer.
  Na contact met HP al div. resets uitgevoerd maar zonder resultaat, er komen steeds meldingen van scannerlamp defect (is niet zo) of
  bezig met opwarmen (duurt eeuwig)uit en aanzetten helpt niet.
  Wie herkent deze problemen, eigenlijk nog niet van plan een nieuwe printer te kopen .

  groeten, Gerard
 • [quote:3e505e80bc="dejonge"]Ik bezit een Hp all in one printer PSC 750 printen vanuit pc werkt normaal,zw en kleur. Maar de functie copy maken of scannen werkt niet meer. [/quote:3e505e80bc] Om me te beginnen zou je deze 3 topic kunnen checken
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=110589&highlight=psc+750
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=146099&highlight=psc+750
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=185790&highlight=psc+750
 • Jolo, bedankt voor je reactie, helaas nog geen resultaat.
  Ook het schoonmaken van de spiegels en de lens geeft geen resultaat.
  Op nieuw uitlijnen van de inktpatronen geeft geen resultaat.
  Het afdrukken van e mails werkt nog steeds perfect ,scherp,ook in kleur.
  Het lijkt mij toch meer een software fout dat het maken van een copy of het scannen niet lukt??
  De cardtridge zijn niet org. van hp doch dat lijkt me ook geen verschil maken omdat ze wel normaal printen bij pc aanstuuring?
  groeten, Gerard
 • software opnieuw geïnstalleerd?
 • Kan alleen mijn ervaring met een PSC2175 plaatsen, ook deze gaf foutmeldingen maar na een echte grondige reiniging van het hele scannerdeel, werkte deze weer, na een eerste poging, schijnbaar toch niet alles goed gereinigd, deed deze het weer prima, alleen een melding over de scanner kreeg ik weg door een full reset, bij deze was dat de enter en annuleren knoppen ingedrukt te houden en dan pas de stroomkabel erin te plaatsen.
 • m.i. is dit geen printerprobleem.
  ervaring met een ander type all-in-one van hp met dezelfde problematiek: vernieuw de usbpoorten.
  aldus:
  - ontkoppel de hp
  - verwijder de printer uit ´printers en faxen´
  - deïnstalleer (nogmaals) alles van hp
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - klik rechts op een usb-item en kies voor ´installatie ongedaan maken´
  - als schermpje zich hersteld heeft: doe hetzelfde bij volgende usb- item
  - zijn er geen usb-items meer: zet pc (écht) uit
  - na herstart zal xp de usbpoorten opnieuw installeren
  - installeer nu opnieuw de all-in-one maar doe het volgens de handleiding: dus éérst de software en koppel de all-in-one pas aan als de software daarom vraagt, cq na een herstart.
  (nb bij vista wordt het item waarvan je de installatie ongedaan maakte meteen al opnieuw geïnstalleerd. wel belangrijk is dat je alle usb-items uit apparaatbeheer ´installatie ongedaan´ maakt.)
 • Ik denk niet dat het hier om een driver probleem gaat. Nog afgezien dat je die Hp all in one printer PSC 750 onder Windows Vista "out of the box" kunt gebruiken, gaat het bij de TS blijkbaar om foutmeldingen op het display van de all in one printer. Voor het opnieuw uitlijnen van de inktpatronen en het maken kopietje is de PC niet nodig.

  @TS Had je ook al de site van HP gecheckt?
 • [quote:abba3a6e3f="jolo"]Ik denk niet dat het hier om een driver probleem gaat. Nog afgezien dat je die Hp all in one printer PSC 750 onder Windows Vista "out of the box" kunt gebruiken, gaat het bij de TS blijkbaar om foutmeldingen op het display van de all in one printer. ….[/quote:abba3a6e3f]juist dan is het belangrijk om te checken of het via vers geinstallleerde software deze funcies wel werken… immers een lam knopje of een rotte display hoeft niet te betekenen dat deze functies niet meer werken..
  Ik gebruik al jaren de copier van Nico Cuppen, als Pc knop voor de copier/scanner. Je kunt dan een scan rechtstreeks printen of als je naar een pdf wil printen, zet je gewoon even pdfcreator of andere pdf printdriver als standaard printer… tja, de pc moet aan staan, maar das geen probleem hier….;)

  http://www.nicocuppen.com/pit/editor/page_detail.php?id=10103
 • eens dat de printers out of the box onder windows gaan.
  maar de ts heeft ook geen printprobleem: hij heeft problemen met de andere functies van deze all-in-one, en die zitten niet in het standaardpakket van de windowsen.
  mijn suggestie is gebaseerd op de ervaring dat aldus dit probleem (wel printen, geen andere functies) kon worden opgelost.
 • [quote:2e5c9cfad2="andre@home"]juist dan is het belangrijk om te checken of het via vers geinstallleerde software deze funcies wel werken… immers een lam knopje of een rotte display hoeft niet te betekenen dat deze functies niet meer werken.. [/quote:2e5c9cfad2] Zo had ik dit nog niet bekeken. Hoewel een een lam knopje of een rotte display ook een reden kan zijn de all in one te vervangen. Althans zodra de dure inkt op is. Maar de scannerlamp van de TS kan natuurlijk ook echt defect zijn. Als de all in one staat ingeschakeld met de klep open, dan zou je de scannerlamp moeten zien branden.
  [quote:2e5c9cfad2="derkdejong"] eens dat de printers out of the box onder windows gaan. maar de ts heeft ook geen printprobleem: hij heeft problemen met de andere functies van deze all-in-one, en die zitten niet in het standaardpakket van de windowsen. [/quote:2e5c9cfad2] Onder Vista Ultimate kan er ook "out of the box" gescand worden. Ik weet alleen niet meer met welke applicatie ik dat deed. (Ik gebruik mijn HP PSC 750xi voornamelijk onder Ubuntu Linux.) De bijgeleverde CD kan zelfs niet een geïnstalleerd worden onder Vista. Maar onder Windows XP zou de TS inderdaad je advies kunnen proberen. Baat het niet dan schaad het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.