Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB werkt niet naar behoren

Anoniem
WeeBee
6 antwoorden
 • Naast 6 USB2-aansluitingen op het moederbord heeft mijn PC nog een PCI-kaart met 5 USB2-aansluitingen.
  De USB-aansluitingen op het moederbord werken niet naar behoren. Zeker niet als alle poorten zijn bezet of als ik 2 externe harde schijven of een draadloos toestel aansluit, terwijl deze toestellen toch over een eigen voeding beschikken.
  Soms krijg ik foutmeldingen dat ik een "snel USB-apparaat heb aangesloten op een trage hub" of werkt de aangesloten hardware niet. Er is helemaal geen vaste lijn te trekken in de foutmeldingen. Apparatenbeheer geeft de melding dat alles naar behoren werkt.
  Op de bijgeleverde installatie-CD voor het moederbord (ASRock P4i65G) wordt vermeld dat de USB2-drivers voor XP zijn voorzien in SP1. Vermits ik SP2 heb geinstalleerd, mag ik toch veronderstellen dat de USB2-drivers ook daar zijn voorzien? Of moet ik naast SP2 ook SP1 installeren? Geeft dat geen conflicten?
  De PCI-kaart (Vivanco) werkt naar behoren, ook met alle poorten bezet.
 • Het zijn wel veel poorten, zeker voor een Asrock: toch een 'simpel' moederbord dat met wel meer wel eens wat moeilijk wil presteren.

  SP1 installeren hoeft absoluut niet. Wat je wel kunt doen is even je chipsetdrivers er opnieuw opzetten en als dat niet helpt op de Asrocksite kijken of er nog aparte USB drivers zijn voor jouw type mobo. Die dan er nog eens overheen zetten.

  Helpt dat allemaal nog niet, dan ben ik toch bang dat je mobo wat te 'beperkt' is voor al die aansluitingen.
 • Daar was ik ook al bang voor, maar ik wilde het eens van een ander horen.
  Bedankt.
 • om de USB poorten goed te laten werken moet je minimaal SP2 hebben van windows xp home pro .
 • SP2 voor XP is, zoals ik hierboven vermeld, wel degelijk geinstalleerd.
  Als alle USB2-hardware is aangesloten, dus 6 toestellen op het moederbord en 4 toestellen op de PCI-kaart start zelfs het systeem niet op. Ik moet dus hardware ontkoppelen. Het toetsenbord en de muis zijn dan de enige hardware op de USB-poorten van het moederbord. De USB2-aansluitingen van de PCI-kaart gebruik ik wisselend voor de andere hardware. Dit lukt nog het best, alhoewel er geen lijn is in te trekken en deze manier van werken de ene dag lukt en de volgende dag weer niet.
  Ik denk dat KeesA de nagel op de kop slaat.
 • Wat is het wattage wat de 5 voltslijn afgeeft van de voeding?

  11 poorten, de USB kaart zelf en nog een paar onderdelen op het bord gebruiken allemaal die 5 volt.

  Ook al gegeken of bij de eigenschappen van de USB hoofdhubs niet de energiebesparing is ingeschakeld?
  En hoeveel mA er wordt getrokken per poort?
  Sommige poorten zijn ook nog eens vaak gedeeld, ook de energie voorziening.

  Je kunt dat allemaal wel in windows regelen maar als de PC niet op wil starten indien bijna alle poorten zijn bezet, lijkt mij de voeding het probleem.

  De door externe voedingen voorzien apparaten onttrekken ook nog wat mAmp's op de 5V lijn van de USB aansluiting voor de USB controller erin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.