Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

BenQ DW1655 DVD±RW DL brander doet niks

Anoniem
kid jansen
8 antwoorden
 • Ik heb een probleem met de BenQ DW1655 DVD±RW DL brander die in m'n oude vaste pc zit, hij leest/brandt geen CD/DVD's meer. Als je een CD/DVD er in stopt hoor je even dat hij wil gaan upspinnen, daarna een tik, en dat herhaalt zich dan drie keer en dan geeft hij het op. Ik heb het met verschillende CD/DVD's geprobeerd, maar allemaal hetzelfde.

  Het lijkt me eigenlijk sterk dat hij echt stuk is, want ik heb dat ding vrijwel nooit gebruikt. Ik heb er hooguit 5 DVD's mee gebrand, ik had hem namelijk destijds meer gekocht omdat een brander toch niet veel meer kostte dan een speler, en dat ik ook DVD's kon spelen (zat eerst een AOpen CRW5224 in). Maar voor lezen van CD/DVD's geldt eigenlijk hetzelfde, dat deed ik ook zeer zelden, in totaal misschien een keer of 50. Zal het dan misschien stof zijn, want van niet gebruiken gaat zo'n ding niet stuk lijkt mij, en een voeding of aansluiting probleem is het ook niet.

  Ik had dat ding 7 september 2006 besteld bij Salland Automatisering, en toen 15 september binnen gekregen, de garantie is inmiddels dus verlopen want die is 1 jaar.
 • Heb je hem ook al in een andere PC geprobeerd? Of op een andere IDE slot? Andere IDE kabel?
 • Hij zit als primary slave aangesloten, hardeschijf als primary master, lijkt me sterk dat als de hardeschijf het wel goed doet het aan de kabel of poort zou kunnen liggen. Ik heb overigens geen andere pc waar ik dat ding in kan testen, wel heb ik een Scythe SCUPS-1000 Kama Connect USB2.0 IDE & SATA External Adapter. Daarmee kan je IDE & SATA apparaten aansluiten via USB, ik zal hem zo daarmee even proberen op m'n laptop.
 • Even geprobeerd, maar hetzelfde probleem, wordt perfect herkend via die Scythe SCUPS-1000 Kama Connect, maar een CD/DVD lezen kan nog steeds niet, nog steeds het geluid dat hij wil gaan upspinnen en dan een tik, en dat drie keer.
 • De BenQ DW1655 wordt ook door Philips verkocht onder de naam DVDR1660. :evil:
  dan weet je het wel
 • Niemand die weet wat er mis kan zijn met die brander?
 • [quote:f4469ce024="kid jansen"]Niemand die weet wat er mis kan zijn met die brander?[/quote:f4469ce024]
  Die brander heeft gewoon de geest gegeven…. Gelukkig zijn die dingen niet zo duur :wink:
  Overgens gaat iets van't niet gebruiken, eerder kapot dan wanneer je het wel gebruikt. (op elektronisch gebied dan) Had ik gister nog met mijn camera. 1,5 jaar in de kast.. En overleden…
 • Ook een keer met een USB stick gehad inderdaad, paar maanden niks mee gedaan en toen deed hij het niet meer.

  Probleem is een beetje dat ik hier op de campus van Universiteit Twente zit, en daar hebben ze een gigantisch netwerk (vele PB of misschien zelfs enkele EB) en ook 100Mbps up- en downstream, en daar stream ik heel veel dingen gewoon van of zet ze op m'n hardeschijf, dus ik gebruik bijna nooit CD/DVD's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.