Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

BIOS reset nadat laptopaccu per ongeluk leeg was getrokken

Anoniem
anoniem
5 antwoorden
  • Ik heb een ASUS A6Jc-q088h laptop, van 15 september 2006, en die had zaterdag een BIOS reset nadat ik per ongeluk de accu helemaal had leeg getrokken. Heeft een laptop dan niet een batterijtje daarvoor? Ik vond het zelf nogal vreemd, en eigenlijk ook een behoorlijk lek in de beveiliging, want het wachtwoord voor toegang tot het BIOS en het bootwachtwoord waren hierdoor ook verwijderd, en alle andere instellingen waren ook weer helemaal terug naar default. Iemand een idee hoe dit komt? Is misschien het batterijtje leeg, waardoor je een reset krijgt als de accu ook leeg is?
  • Moest de klok opnieuw worden ingesteld?
  • Alle instellingen waren weg, evenals ingestelde wachtwoorden, en de klok en datum moesten inderdaad ook opnieuw worden ingesteld
  • Ja, je zou zeggen at dat gewoon bewaard moet worden doordat er een accu in zit, zou wel een beetje vreemd zijn, zou betekenen dat je ook je batterij er niet uit kan laten. Kan je wel ff proberen btw, je batterij er een kwartier uit laten als dan alles weer gereset is lijkt het me dat je mobo batterij op is. Ik kan me niet voorstellen dat een laptop dien niet heeft (nog nooit uitgeprobeerd).
  • Eerder niet echt zin/tijd om uit te proberen, maar vandaag even geprobeerd, kwartiertje de accu er uit terwijl hij ook niet op het lichtnet was aangesloten en inderdaad: tijd en datum in BIOS weer gereset, evenals een paar andere instellingen zoals BIOS wachtwoord/boot-up wachtwoord (maar gek genoeg niet allemaal)

    Lijkt me nog steeds sterk dat zo'n ding geen batterijtje heeft daarvoor, maar die zal dan dus wel leeg zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.