Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD samenstellen vanaf lp's

Anoniem
Pceetje
2 antwoorden
  • Mijn pc draait onder Windows XP. Om muzieknummers van m'n oude lp's over te zetten naar cd maak ik in "Nero 7 Premium" gebruik van het programma: Nero Wave Editor. Daarin dient een aantal stappen doorlopen te worden (Audio-Opnemen-bitdiepte instellen-Line-in kiezen) Vervolgens verschijnt het opnamepaneel. Normaliter is hier het geluidsniveau, waarmee wordt opgenomen, in te stellen. Dit niveau mag niet in het rode vlak komen.
    Wanneer ik de schuifregelaar helemaal naar het niveau "0" schuif, bevindt het opnameniveau zich in de groene zone. Echter, wanneer ik de schuif maar even beweeg, al is het maar 1%, dan schiet de regeling stijf in het rode vlak.
    Dit verschijnsel doet zich zelfs voor wanneer er niet eens een kabelverbinding is tussen mijn versterker en de Line-in aansluiting op de pc.
  • ik gebruik nero om de bestanden te branden. Op de geluids-bestanden op te poetsen gebruik ik het veel krachtigere programma audicity. Deze is freeware en hiermee kun je alle opnames keurig en zonder problemen inspecteren, bijpoetsen (plopje eruit) en opslaan WAV bestand. Nero hoeft dan alleen maar de bestanden in volgorde te branden.

    ps de standaard geluidskaarten van pc's zijn meestal matig om LP's in goede kwaliteit op cd te zetten. Gooi je LP's niet weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.