Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Oude computer weer tot leven wekken?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben momenteel bezig om een oude computer bij ons thuis weer tot leven te wekken. Er staat al windows xp op geinstalleerd, en hij heeft het ook al meerdere keren gedaan, alleen heel vaak bij het opstarten krijg ik de melding: "Press escape to skip mem and press del to enter setup".
  Het punt is alleen bij deze melding, dat ook al druk ik op escape of enter, er gebeurt dan niets. Ik heb net ook even aan het ramgeheugen gezeten, daarna weer geprobeerd en toen deed de computer het ineens weer wel. Het punt is nu dus dat hij het weer niet doet, waar denken jullie dat het aan ligt? Voor zover ik weet is alles goed aangesloten, dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen bij dit probleem.

  Gr Yaratje
 • [quote:a59e50fb28="yaratje"]Ik ben momenteel bezig om een oude computer bij ons thuis weer tot leven te wekken. [/quote:a59e50fb28] Zou je ook nog wat info kunnen om wat voor een oude PC het gaat? Dus welk merk PC/moederbord/videokaart/werkgeheugen/harddisk(s)/optische apparaten. Had je onlangs nog hard- of software wijzigingen gedaan? Start je oude PC nog wel op vanaf CD/DVD? Dan zou je via de Ultimate Boot CD je werkgeheugen en harddisk(s) kunnen testen. Check voor verdere diagnose deze Troubleshooting Manual.
 • euh.. zijn toch gewoon meldingen van (oude?) bios:

  Press escape to skip mem : je geheugen wordt door de bios gecheckt. (kan je ergen in de bios uitzetten maar…)
  press del to enter setup: hiermee kan je dus in je bios komen.
  blijkbaar lukt het je niet?

  start hij verder op en zo ja, werkt de Enter van je tobo wel goed?
 • Je hebt toch geen USB toetsenbord aangesloten? Vooral oudere PC's kunnen daar soms niet goed mee omgaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.