Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Actieve speakers en radiofrequenties

Anoniem
marotick
7 antwoorden
 • Als ik in het weekend mijn PC speakers aanzet (Merk Medion, zo'n 1,5 jaar geleden aangeschaft) dan hoor ik vaag op de achtergrond een piratenzender.

  Gelukkig is het alleen in het weekend.

  Is dit een bekend probleem bij actieve speakers en weet iemand misschien een oplossing?
 • Dan zou die piraat bij jou in de buurt moeten zitten, misschien ook nog met een sterke zender.
  In dat geval zal die op veel elektronika in de buurt kunnen storen.
  Piraat uit de lucht laten halen.
 • je kunt proberen om wat te experimenteren met je snoer, maak er een spoel van aan het begin of aan het einde, experimenteer met het aantal wikkelingen of het meer of minder wordt. Voor het gemak gebruik je een plastic omhulsel van een pen en plak je de kabel erop vast zodat het niet los schiet. Geen enkele verbetering? Neem dan een ijzeren staafje ipv een pen. Nog geen verbetering, probeer een koolstof staafje oid.
  Als het echt niet lukt… ga naar een goede elektronica zaak daar hebben ze speciale spoeltjes, maar het blijft experimenteren, je weet nl niet precies waar "het lek" zit…..
  Voor soldeer specialisten: je kun met kleine condensatoren, 100 pf of zo, wat experimenteren op diverse plaatsen. Zo'n kleien capaciteit heeft geen merkbare invloed op het geluid.
  Piraat uit de lucht laten halen…. is minder werk voor jou.. (hoop ik)…
 • Ligt aan de elektronica in die versterker (en aan die piraat natuurlijk). Mocht je een elektronica schema hebben of kunnen maken van die versterker, dan kan ik je helpen. Startpunt is meestal het type IC dat het signaal levert aan de luidsprekers. Maar goed, het probleem kan ook al iets eerder worden veroorzaakt. Het ingangssignaal moet gesplitst worden in L/R en sub. Of zit er geen sub bij? Dan is het ontwerp meestal minder complex.
 • Tjah
  Wat je ook kan doen is in je huis zoeken op wat voor dingen die zender nog meer stoort
  als het iets kleins is kan je ermee in je buurt gaan lopen en gaan kijken waar het signaal vandaan komt
  En dan aanbellen :) vragen of hij wilt stoppen
  Piraten zenders zijn inmers verboden

  mvg Dennis
 • Dat is zo, maar dit is een halve oplossing. De versterker blijft gevoelig voor signalen van buiten. Dat is en blijft vervelend.
 • [img:3d82fb7aff]http://images.conrad.com/m/5000_5999/5000/5070/5079/507954_BB_00_FB.EPS.jpg[/img:3d82fb7aff]
  Die zouden kunnen helpen, alleen als er wordt ingestraald op het LF gedeelte van de geluidskaart, m.n. de voorversterker, zal het nog niet veel helpen, maar proberen kan altijd.

  Wat leesvoer.
  http://www.pa1g.nl/antenne/ant_lfd.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.