Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Processor

Anoniem
due
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraagje, Als ik mijn Processor overclock tot 3,6Ghz is het erg, gaat hij minder lang mee en kan hij kapot gaan?

  Processor specs:
  Intel Pentium 4 925 (Dual Core @ 3.0Ghz)

  Greets,
  Tompecht
 • Je garantie vervalt dan

  Hij gaat niet minder lang mee en hij hoeft ook niet kapot te gaan.
  Je moet bij het overclocken wel eerst tests uitvoeren om de temps te controleren.
  Dan kun je kiezen of je een betere koeler wilt kopen en tot hoever je kunt overclocken.

  Lees eerst eens een paar tutorials van "Overclocken"
 • In principe vervalt je garantie idd, maar hoe zou een winkel/fabrikant moeten controleren dat de cpu ge-oced is geweest? Zolang je geen pinnetjes hebt verbonden/verbroken etc hoef je je daar geen zorgen over te maken.
  Wat betreft de levensduur: cpu's van 10+ jaar oud doen het vrijwel allemaal nog prima, de levensduur van een cpu is mss wel 25 jaar! Waarschijnlijk verkort je de levensduur met overklokken wel, maar van die paar jaar merk je over het algemeen dus niets. Wel belangrijk is de temp van de cpu in de gaten houden (wat mij betreft is alles tot 60°C o.k.) en de Vcore niet al te ver op te voeren.
 • Waar kan ik al die programmatjes dan vandaan halen en op hoeveel volt moet hij nu worden gezet dan?? dat is toch ook wel belangrijk??

  Ik heb hem al een keer gehad op 3.3ghz terwijl hij standaard op 3.0ghz stond, maar dat had ik maar voor ongeveer 3 dagen, dus dan zou er niets mee gebeurt zijn, of heb ik het fout?

  Greets,
  Tompecht
 • Je moet ook testen of de PC bij zware belasting stabiel blijft. Draai eens wat zware benchmarks als hij overgeklokt is. Als je ver gaat overklokken moet je ook zorgen dat je goede koeling hebt.
 • Ik meen dat P4's ook nog wel eens last hadden van het sudden death syndrome. Dan overklokt ie zonder problemen, maar houdt er op een gegeven moment gewoon mee op. Weet niet of dat ook bij de 925 nog het geval is, maar dat moet wel na te gaan zijn.
 • Ik denk dat ik hem maar ook gewoon op 3.2 zet en dan verder niet, want ik heb vandaag mijn Videokaart en geheugen binnengekregen, is snel genoeg voor mij :P

  mijn Videokaart:
  ASUS EAH3650 Silent Magic, 512MB
  Geheugen:
  2GB Kingston DDR2 PC2-5300

  ookal is dit geen onderwerp over Games :S
  maar weten jullie nog een paar games bijv. shooters/Strategie/race…?


  Greets,
  tompecht

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.