Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Packard hell??

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik kwam in deze hardware topics weer (van Gerben) de term Packard hell tegen. Ik heb zelf een Packard Bell laptop en die wordt in september 3 jaar. Heeft tot nu toe goed gewerkt op twee punten na:
  1. Na uitpakken (toen ie nieuw was dus) heb ik WinXP geinstalleerd. Toen ben ik eens gaan kijken in de BIOS hoe dat stond ingesteld, heb de diskette drive (die niet aanwezig is maar wel actief stond) ge-disabled, heb de bootvolgorde veranderd en de zaak gesaved. Sinsdien wilde hij niet meer opstarten maar kwam in een bootloop terecht. Omdat ik toendertijd geen (schone) DVD bijdehand had (niet erbij gekocht, niet erbij geleverd en niet wetende dat je die nodig hebt om -hoe heet dat- de opstart file op de DVD te branden (herstelprocedure heet dat geloof ik) kon ik niets doen, want ik Holland gekocht bij V&D (absoluut geen garantie!! Ik had er zelf aan geprutst notabene!!) stond ik een paar dagen voor vertrek naar mijn woonland Mozambique. Dus het advies; breng maar naar het Service Centrum van PB (of PH?) kon niet want zou niet op tijd terug zijn. Gevraagd wat er mis zou kunnen zijn zeiden ze dat waarschijnlijk de HD defect was!
  Nix HD defect: thuis heb ik de WinXP Cd erin gestopt, de HD ge-format -geen probleem- Windows erop gebrand. Wel was ik natuurlijk alles wat erbij was geleverd kwijt.
  2. Het is zo langzamerhand duidelijk dat de PCMCIA aansluiting niet werkt: meestal ziet mijn video-programma geen camera, noch mijn ext. HD is via de 1394 aansluiting werkend te krijgen. WinXP/2000 installeren de 1394 kaarten (heb er twee, omdat ik dacht dat het aan de eerste lag) zonder problemen, herkennen ook de aangesloten camera en HD maar in Windws Explorer is er geen ext. HD te vinden, noch video te capturen.

  Dus toch Packard hell? Zeker is dat ik nooit geen packard bell meer koop. Er zijn teveel klachten, het regent klachten, dus ik prijs me gelukkig dat mijn PB tot nu toe goed werkt op die 1394 aansluiting na….
  Voelt iemand behoefte te reageren? U bent in ieder geval gewaarschuwd….
  perloc
  EDIT: Ohh ja, bijna vergeten: na 3 maanden was de batteij op de helft van de capaciteit, na 6 maanden was ie plat. Nieuwe batterij gekocht (maar niet bij PB) en is tot nu toe nog perfect!!
 • is bekend dat het problemen geeft, vaak ook dat je beperkt bent met extra componenten erbij te zetten. tevens is overclocken vrijwel altijd geblokeerd. maar dat is ook met hp en dell computers

  Voor de huis tuin en keuken computeraars die allen een beetje intenetten /bankieren lichte spellentje gaat het opzich redelijk maar ga je meer dingen doen word het elende.
 • Packard hell is toch een onderdeel van NEC =Nippon Electric Company.
 • Plextor:
  Had je een bepaalde bedoeling voor deze opmerking?
  Er zijn nogal wat NEC bedrijven zowel in de US als in Japan.
  Er is niet goed achter te komen welke het is, maar waarschijnlijk is het deze: http://www.nec.com/global/prod/pcs_servers/index.html#pl-01
  Waar NEC voor staat ben niet achter gekomen, maar ik heb het niet tot het bot uitgeplozen, maar je kunt heel goed gelijk hebben dat het [u:4902040011]Nippon Electric Company[/u:4902040011] is.
  Ik ken NEC als National Equipment Corporation uit de US die de eerste uProcessors fabriceerde en verder een groot scala aan IC's - Intergrated circuits. Vermoedelijk is de NEC uit Japan dezelfde als de NEC uit de US.
  Het lijkt er heel veel op dat PB geen eigen computers maakt, maar deze laat maken door -in dit geval bovenstaande- NEC.
  perloc
 • PB is een stickerplakker en dozenschuiver, ze maken helemaal niets zelf. Je kunt er natuurlijk geluk mee hebben, maar ik schaar ze onder dezelfde noemer als trust of qtek, goedkope troep in een leuk kastje, voor een leuk prijsje.
 • Gerben, ik heb tot nu toe het geluk gehad dat hij op het genoemde punt na, nog werkt. Hij was inderdaad niet duur, rond de 600 Euro en doordat ik hem exporteerde kreeg ik nog eens een deel van de BTW terug.

  Maar, zoals opgemerkt, ik waag me er volgende keer niet meer aan.
  MVG perloc
 • NEC kan ook zijn Nijmeegs Eendracht Combinatie .
  het is net wat gerben schreef een witgoed pc .
  die over de toonbank wordt geschoven bij BCC De Block etc etc .
  met ondersteuning tot de deur .
  verder kan je het zelf uit zoeken NEC Computer Internationaal Postbus 337 6600AH Wijchen Nederland
 • NEC wilde van dit merk af en heeft het in 2006 al verkocht.
 • voordat het onderdeel werd van iets, was packard bell een op zichzelfstaand merk, nl's ;) ..

  maar goed, de PCs van PB zijn gigantisch brak, verkoop ze ook niet graag. de laptops daarentegen, en ik heb er 2, zijn geweldig. Niét duur, praktisch, en de MB-White series bijvoorbeeld, de MB88-P-004 die ik nu heb, speelt games geweldig af ;), zelfs COD4 is geen probleem.

  Service daarentegen kwijlt van alle kanten … maar goed, 't is al in ieder geval 100% beter dan HP .. plastic piece of crap dingen :S
 • Waren ze onlangs niet overgenomen door acer? Of een andere bekende pc bakker. Of lenovo wellicht.
 • Zal ik me toch nog even in de discussie mengen want ik ben ermee begonnen, uiteindelijk.
  Begrijp ik nou goed van MReLecTro dat hij tevreden is over zijn 2 PB laptops, en dat volgens hem HP niet deugt? Zo ja, is daar ondersteuning voor, zowel voor de ene stelling: laptop PB is goed, alswel de andere, dat HP niet deugt?
  En wat is het oordeel over Acer? En Dell?
  Acer (laptop) zou ik eventueel hier wel kunnen kopen, zij het duur, iets van 1000 Euro.

  MVG perloc
 • [quote:d11e62ecdf="gerben"]Waren ze onlangs niet overgenomen door acer? Of een andere bekende pc bakker. Of lenovo wellicht.[/quote:d11e62ecdf]

  Nee ze zijn door een Chinese Amerikaan overgenomen, ene Lap Shun Hui.
 • Grappig, volgens diverse site's is Acer de eigenaar, overgenomen van die Hui.

  http://www.news.com/8301-10784_3-9862009-7.html

  http://www.google.nl/search?q=who+owns+packard+bell+2008&hl=nl&start=10&sa=N
 • Ik schaar Acer onder de zelfde categorie als alle andere budget notebook fabrikanten, ik heb goede ervaring met Toshiba, en mijn huidige Xxodd voldoet ook prima en had vooral een goede prijs kwaliteit verhouding maar kan wat betreft bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en garantie voorwaarden niet tippen aan de goedkoopste Toshiba… En dat geld ook voor al de Acers die ik onder ogen heb gehad.
 • [quote:e8a968df8b="Lange Pier"]Grappig, volgens diverse site's is Acer de eigenaar, overgenomen van die Hui.

  http://www.news.com/8301-10784_3-9862009-7.html

  http://www.google.nl/search?q=who+owns+packard+bell+2008&hl=nl&start=10&sa=N[/quote:e8a968df8b]

  Inderdaad dan heeft hij het weer doorverkocht aan Acer. Had ik niet gezien.
 • Ik kan uit ervaring zeggen dat Acer kwaliteit producten levert, en goede service bied. Ga nou niet menen dat Acer onder dezelfde groep valt als Packard bell, en al die andere dozenschuivers.
 • En anderen hebben weer een andere ervaring. :roll:
  Ik hoef ze niet. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.