Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer stuk of toner op?

Anoniem
Gooly
2 antwoorden
  • Ik ben sinds bijna twee jaar in het bezit van een HP Laserjet 1020.
    Sinds een week of twee zien mijn printjes er niet meer uit. Over het hele papier zitten na het afdrukken grote licht grijzige vlekken. Opvallend is dat je soms heel vaag de afdruk voor een tweede keer kunt ontdekken.

    Moeilijk uit te leggen. laat ik het zo zeggen: het ziet er dan uit alsof ik het reeds bedrukte papier wederom in de printer leg, maar dan b.v. minder ver er in zodat hij op een andere positie gaat afdrukken. En dan ga ik hetzelfde onderwerp nogmaals afdrukken in een super lichte grijstint.

    Nou, die "dubbele afdruk" gecombineerd met die grote licht grijze vlekken, zo zien mijn printjes er uit. Ik gebruik de printer verder niet erg intensief, laat ik zeggen gemiddeld 4 A4tjes met tekst en afbeeldingen per week. Na bijna twee jaar zou de toner best eens aan zijn eindje kunnen komen, maar verklaard dat dit "gedrag"? En voor ik een nieuwe bak toner aanschaf wil ik eigenlijk toch graag weten of het ding niet gewoon stuk is.
  • Probeer de printer eens schoon te maken. Je kan ook proberen de toner eruit te halen en te schudden, vaak kan je dan nog heel even verder met de toner.
    De dubbele afdrukken kunnen mischien ook nog wijzen op de drum, dit is meestal erg duur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.