Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan DVD-RW niet meer formateren

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort heb ik een ASUS DRW-1814BLT.
  Had reeds diverse malen een aantal DVD-RW's overschreven/geformateerd van Datawrite (Princo) met mijn vorige NEC brander. Deze zijn al een paar jaar oud maar werkten iedere keer perfekt.

  Met mijn nieuwe brander kan ik ze ineens niet meer formateren (ggens van allen), de files op dvd DVD-RW leest hij wel gewoon (dus hij herkend de media), echter als ik quick format doe in Nero is hij 8 seconde bezig en werpt de dvd uit de lade (zelfde bij full format), de data staat er nog gewoon op.

  Hoe zou dit kunnen?
 • Als je daemon tools gebruikt, zet dat dan eens uit tijdens het branden.
 • Gebruik ik niet Gerben, heb al diverse dvd-r's gebrand met die ASUS, alleen die dvd-rw lukt niet sinds de aanschaf… misschien zijn ze dan toch op (zou wel toevallig zijn)?
 • [quote:00b835d043="Salseros"]Sinds kort heb ik een ASUS DRW-1814BLT. [/quote:00b835d043] Ik heb hetzelfde merk/type brander in mijn hoofd PC.
  [quote:00b835d043="Salseros"]Met mijn nieuwe brander kan ik ze ineens niet meer formateren [/quote:00b835d043] Alleen niet meer formatteren? Of ook niet meer wissen? Heb je die DVD-RW's al getest via applicatie Nero CD-DVD Speed?
  [quote:00b835d043="Salseros"]alleen die dvd-rw lukt niet sinds de aanschaf… [/quote:00b835d043] Wellicht zou je DVD-/+RW's van een ander merk kunnen proberen.
 • @jolo, ik kan ze ook niet overschrijven…
  Met Nero CD-DVD speed een discscan gedaan, helemaal groen.
  Vervolgens de Disc Quality test, daar kwamen nogal wat PI errors en PI failures (wat dat ook mag zijn).

  Dit krijg als score bij de quality test (eindcijfer = 70):

  General Information
  Drive: ASUS DRW-1814BLT
  Firmware: 1.04
  Disc: DVD-RW (PRINCO)
  Selected speed: 8 X
  PI errors
  Maximum: 91
  Average: 32.16
  Total: 574970
  PI failures
  Maximum: 7
  Average: 0.05
  Total: 6748
  PO failures: n/a
  Jitter: n/a
  Scanning Statistics
  Elapsed time: 9:48
  Number of samples: 133393
  Average scanning interval: 1.07 ECC
  Glitches removed: 0
 • DVD RW's hebben niet het eeuwige leven om te formateren en weer te gebruiken. Mischien zijn ze gewoon op. Werken ander merken DVD RW's wel?
 • Ik mag al blij zijn inderdaad dat ze al zo'n 3 jaar mee zijn gegaan, Princo staat niet bepaald bekend om kwaliteit…

  Ik heb 3 van deze Princo's en ineens kunnen ze geens van allen gewist/formateerd worden, dus het ligt waarschijnlijk dan niet aan de dvd's! Ik ga dit weekend wel nieuwe kopen en hopen dat ik die wel kan wissen!
 • [quote:bd9df6c308="Salseros"]Ik mag al blij zijn inderdaad dat ze al zo'n 3 jaar mee zijn gegaan, Princo staat niet bepaald bekend om kwaliteit…

  Ik heb 3 van deze Princo's en ineens kunnen ze geens van allen gewist/formateerd worden, dus het ligt waarschijnlijk dan niet aan de dvd's! Ik ga dit weekend wel nieuwe kopen en hopen dat ik die wel kan wissen![/quote:bd9df6c308]

  Heb je de mogelijkheid om de DVD's te formateren in een andere drive? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw nieuwe Asus brander een probleem heeft met deze schijfjes en andere branders niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.